Antena 3 CNN Politică Loganul electoral al PD-L i-a supărat pe poliţiştii lui Cristian David

Loganul electoral al PD-L i-a supărat pe poliţiştii lui Cristian David

Loganul electoral al PD-L i-a supărat pe poliţiştii lui Cristian David
05 Noi 2008   •   13:00

Ideea democrat liberalilor de a-şi face campanie electorală pe seama scandalului Loganurilor de 70.000 de euro ale Poliţiei, pare să nu fi fost pe placul angajaţilor ministerului de Interne. Un Logan, folosit de PD-L în scopuri electorale, deasupra căruia se afla un banner cu inscripţia ?Noul Logan CPT (Car Police Tuning) 70.000 euro? a fost declarat de poliţiştii rutieri construcţie ilegală. Potrivit jurnaliştilor de la Cotidianul, incidentul a avut loc la numai câteva ore de la instalarea Loganului pe un scuar de la Piaţa Unirii.
Maşina fusese instalată luni seară pe o rampă, la Piaţa Unirii. Pedeliştii au fost însă interpelaţi de poliţiştii rutieri care le-au cerut autorizaţiile pentru amplasarea maşinii acolo. În ciuda faptului că aceste autorizaţii existau, oamenii legii i-au informat că trebuie să dea jos bannerul de deasupra maşinii pentru că este considerat o construcţie, pentru care nu au autorizaţie. Mai mult, democrat liberalii au fost amendaţi pentru că ocupau domeniul public, amenda încadrându-se, după spusele lui Felix Tătaru, directorul agenţiei GMP, care se ocupă de strategia electorală a PD-L, între 3 şi 4000 de lei.
Chiar şi după ce au mutat maşina pe o stradă din sectorul 1 al Capitalei, membrii partidului democrat nu au scăpat de poliţişti. Potrivit declaraţiilor lui Felix Tătaru, maşina a fost ridicată de aceştia în cursul zilei de marţi, deşi la sectorul 1 nu există un acord al primăriei care să permită ridicarea a maşinilor.
?Joi colegii mei s-au dus la ADP şi au luat maşina, dar după 10 metri au fost opriţi din nou de Poliţia Rutieră, care i-a cerut şoferului să dezlipească stickerele de pe lunetă pe care scria 70.000 de euro. Au primit o amendă de un milion şi două puncte penalizare. Maşina a ajuns apoi la sediul nostru din Strada Silvestri, acolo unde cred că niciodată nu a fost mai multă poliţie vreodată? a declarat Tătaru pentru Cotidianul.
Nimeni nu pare să îşi asume responsabilitatea ridicării Loganului, Poliţia şi ADP-ul aruncând vina de la unul la altul. Şi Ministrul de Interne spune că nu ştie nimic despre maşina cu pricina. Reprezentanţii GMP nu au reuşit nici ei să afle prea bine cine le-a ridicat Loganul. ?Am plătit o taxă de platformă la ADP. Poliţia Comunitară s-a deplasat la sediul ADP. Procesele-verbale erau scrise de mână, neştampilate?, spun ei. Este clar că Loganul de campanie al PD-L i-a supărat pe cei de la Poliţia Rutieră.
PD-L a sesizat potenţialul de campanie al scandalului maşinilor Logan de 70.000 de euro pe care era gata să le cumpere pentru Poliţie Ministerul de Interne condus de liberalul Cristian David, poveste taxată dur de preşedintele Traian Băsescu. În urmă cu o săptămână, la lansarea programului de guvernare de la Craiova, pedeliştii au prezentat atunci şi creaţia ironică la adresa guvernului Tăriceanu realizată de GMP. Agenţia condusă de Felix Tătaru a creat şi un site al maşinii, www.logancpt.ro, acolo unde sunt prezentate şi dotările noii maşini: cutia pentru gogoşi de 2.500 de euro, un schimbător de viteze personalizat sau centura de siguranţă extraflexibilă pentru burtă. Iniţialele maşinii - CPT - Car Police Tuning - fac însă trimitere şi la iniţialele premierului Călin Popescu Tăriceanu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Poliţia Rutieră
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close