Antena 3 CNN Politică USR și PLUS au fuzionat după doi ani de 'logodnă'. Congresul USR a votat fuziunea

USR și PLUS au fuzionat după doi ani de 'logodnă'. Congresul USR a votat fuziunea

Marea "logodnă" dintre USR şi PLUS devine realitate după mai bine de doi ani de negocieri şi tergiversări. Şi acum, există nemulţumiri majore în ambele formaţiuni, în special legate de maniera în care au fost desemnaţi candidaţii.

USR și PLUS au fuzionat după doi ani de 'logodnă'. Congresul USR a votat fuziunea
Sursa foto: Foto captura Facebook
de Diana Dragotescu    |    15 Aug 2020   •   14:45

Update: Congresul USR a votat, în urmă cu puţin timp, fuziunea cu PLUS. Asta deşi un sfert dintre USR-işti nu văd cu ochi bun cooptarea oamenilor lui Cioloş în noua construcţie, iar un sondaj intern încheiat astăzi relevă că 17% dintre oamenii lui Dan Barna privesc cu scepticism unirea dintre cele două grupări.

USR se reuneşte în această dimineaţă la cererea lui Dan Barna care speră să liniştească spiritele inaintea marelui congres de la ora 15. 

USRPLUS, aceasta va fi construcția care va încadra cele două formațiuni 

USR și PLUS își dau astăzi mâna, își unesc destinele după doi ani de neliniștiți și multe critici aduse și de o parte și de cealaltă ideei ca cele două formațiuni să funcționeze în același partid.

Este foarte probabil ca decizia de astăzi de votare a protocolului care unește partidul lui Dan Barna de cel a lui Dacian Cioloș să nu liniștească spiritele, pentru că cei din USR sunt nemuțumiți că în urma acestei fuziuni cei de la PLUS vor primi drepturi egale cu cei din USR cu state vechi în partid iar modul în care vor fi stabiliți candidații pentru alegerile parlamentare va dispune o echitate total neconvenabilă pentru cei din USR.

De cealaltă parte, mai mulți membrii ai partidului lui Cioloș au vociferat în ultima perioadă despre modul în care s-ar fi transformat Uniunea Salvați România în acești patru ani de când este partid parlamentar, devenind un partid „ca fiecare altul”.

La ora 15 este așteptată deschiderea acestui Congres, se vor scrie participanții, vor fi 1.500 de delegați ai PLUS și alți 1.500 ai USR urmând ca de la 15:30 să înceapă procesul de vot al protocolului.

„Logodna” dintre USR și PLUS devine realitate. Cele două partide își dau azi mâna

×
Subiecte în articol: USR plus
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close