Antena 3 CNN Politică Lovitură de imagine: Pesedistul Constantin Simirad, coordonatorul campaniei PDL în Moldova

Lovitură de imagine: Pesedistul Constantin Simirad, coordonatorul campaniei PDL în Moldova

Lovitură de imagine: Pesedistul Constantin Simirad, coordonatorul campaniei PDL în Moldova
Sursa foto: Constantin Simirad
11 Sep 2009   •   13:05

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad a trecut cu arme şi bagaje în curtea PDL şi a lui Traian Băsescu deşi, pe hârtie, figurează încă drept membru PSD. Situaţia va fi îndreptată astăzi de către filialale PSD care de gând să-l excludă din partid pentru a nu induce în eroare electoratul. Cu gândul la promisiunile lui Simirad legate de înregimentarea unor primari social-democraţi sub stindardul lui Traian Băsescu, democrat-liberalii au anunţat, joi seară ,recompensarea acestuia cu postul de coordonator, alături de vicepreşedintele Gheorghe Flutur, al campaniei prezidenţiale pe toată zona Moldovei. PDL a mai dezavuat protocolul local încheiat cu PSD, anunţând inoperabilitatea acestuia şi sprijinul pentru iniţiativele viitoare ale lui Simirad la nivelul CJ Iaşi.
Dezertări şi tentative de racolări sub stindardul lui Băsescu
Gheorghe Flutur a avut, în cursul zilei de joi, o întâlnire cu şeful CJ Iaşi Constantin Simirad, căruia i-a propus să coordoneze împreună campania prezidenţială a lui Traian Băsescu pe zona Moldovei.
"El a venit alături de noi şi salutăm acest gest. Va coordona alături de mine campania pe toată Moldova. Campaniile pe judeţe vor fi conduse de şefii de filiale, iar eu şi cu domnul Simirad vom întări echipele locale", a precizat ieri Flutur.

DE CE NU SE RETRAGE SIMIRAD DIN PSD


Vicepreşedintele social-democrat a sugerat că gestul de susţinere manifestat de către Simirad pentru candidatura lui Traian Băsescu ar putea fi urmat şi de alţi reprezentanţi locali ai PSD sau ai altor partide. "Dacă şi ei vin alături de noi, sunt bineveniţi" a subliniat Flutur.
De altfel, la sfârşitul săptămânii trecute, liderul PDL Iaşi Dan Cârlan a prezentat o listă cu 17 primari, 16 liberali şi un membru PNG, precizând că aceştia şi-au declarat sprijinul pentru Traian Băsescu în campania prezidenţială. Ieri, un parlamentar liberal, deputatul Cristina Dobre a preferat să-şi anunţe înscrierea în PDL.
PSD pierde controlul CJ Iaşi: Protocolul, denunţat de PDL
Dan Cârlan a mai anunţat că protocolul politic cu PSD nu mai este operabil, decizia fiind luată de conducerea filialei după ce PSD le-ar fi înaintat public un ultimatum prin care solicitau democrat-liberalilor să aleagă între susţinerea proiectelor ieşenilor şi cele ale actualului şef de stat.

SIMIRAD ŞI "42 DE PRIETENI" ÎL SUSŢIN PE BĂSESCU


?Considerăm că această atitudine nu corespunde protocolului, iar liderii PSD s-au poziţionat în afara lui. Protocolul politic PDL-PSD la Iaşi s-a consumat şi nu mai este operabil", a motivat Cârlan gestul organizaţiei PDL. În aceste condiţii raportul de forţe din cadrul CJ Iaşi se schimbă net în favoarea PDL, după ce liberalii lui Relu Fenechiu şi-au anunţat susţinerea pentru proiectele lui Simirad.

Pinalti, copiat de Simirad

Prinşi în off-said pe toate fronturile, social-democraţii ieşeni sunt nevoiţi să ia atitudine faţă de dezertarea lui Simirad, deşi iniţial liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita susţinea că nu doreşte să contribuie la ?victimizarea? acestuia printr-o decizie de excludere din partid. În fapt, social-democraţii au tot sperat că Simirad îşi va anunţa demisia, fapt care le-ar fi pus mandatul său de preşedinte de Cj pe tavă. Simirad a refuzat însă să facă acest gest, deoarece, potrivit legii aleşilor locali, şi-ar pierde mandatul de preşedinte al Consiliul Judeţean. el a preferat să copieze tactica primarului de Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, cel care nu şi+a data demisia din PNL, dar a trecut în tabăra PD împreună cu gruparea Stolojan. Pentru a preveni însă alte prejudicii de imagine pentru PSD, prin eventuala migrare şi a altor aleşi locali, Nichita a anunţat că va propune conducerii filialei excluderea din partid a şefului Consiliului Judeţean Iaşi.

"Excluderea lui Simirad din partid este foarte posibilă. Vom discuta acest lucru mâine (vineri - n.r.) într-o şedinţă a conducerii PSD Iaşi. Am să discut cu Mircea Geoană, o să discut şi cu colegii noştri din organizaţie, adică primarii din teritoriu, vicepresedinţii de partid şi parlamentarii. Până acum, noi am dat dovadă de înţelegere şi de toleranţă, până la un punct lucrurile pot să meargă, dar deja s-a ajuns prea departe", a declarat Gheorghe Nichita, care a explicat că PSD nu-şi poate permite ca de dragul câştigării şefiei Consiliului Judeţean Iaşi să creeze o confuzie în rândul electoratului.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PSD Gheorghe Flutur protocol
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close