Antena 3 CNN Politică Ce s-a întâmplat cu moderatorii confruntărilor Iohannis vs. PSD din campania din 2014. Președintele a avut grijă de amândoi

Ce s-a întâmplat cu moderatorii confruntărilor Iohannis vs. PSD din campania din 2014. Președintele a avut grijă de amândoi

Ce s-a întâmplat cu moderatorii confruntărilor Iohannis vs. PSD din campania din 2014. Președintele a avut grijă de amândoi
de Mirabela Vasile    |    12 Noi 2019   •   16:47

Românii nu vor avea parte de o dezbatere între candidații la alegerile prezidențiale nici în turul doi. Klaus Iohannis refuză ferm această variantă, Viorica Dăncilă o cere cu îndârjire. Culmea, în urmă cu cinci ani, Klaus Iohannis era cel care îi cerea candidatului PSD de atunci, Victor Ponta, să accepte organizarea unei confruntări televizate în termeni decenți. Ponta a acceptat în cele din urmă, iar Iohannis a ieșit bine doar din a doua. 

Dezbaterile electorale din 2014 dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta:

Prima dezbatere electorală între ce doi a avut loc la Realitatea TV, unde moderator a fost Rareș Bogdan. Iohannis a fost pus în încurcătură de Ponta, a părut nervos și nesigur pe el, iar candidatul PSD nu a ezitat să profite: "Domnule Iohannis fiți cuminte, ca la mine la birou”. În replică, Iohannis l-a întrebat pe Ponta cine se crede și a amenințat că pleacă. Tot atunci, Klaus Iohannis nu a ezitat să îi repete de câteva ori lui Rareș Bogdan că emisiunea se află la sfârșit. Klaus Iohannis declara la acea vreme, referitor la confruntare, că prestația a fost ”un talk-show, nu o dezbatere pe teme prezidențiale”. 
 
Realitatea TV l-a susținut ferm în acele luni pe Klaus Iohannis și a continuat să facă asta și după ce acesta s-a instalat la Cotroceni. Iar apropierea lui Rareș Bogdan de PNL a fost tot mai evidentă. Bogdan a fost propus șef al TVR de liberali, dar a căzut, apoi numele lui a fost vehiculat pentru Camera Deputaților sau Primăria Capitalei. A rămas la locul său, la televizor până în acest an, când a candidat pe locul 1 pe lista PNL la alegerile europarlamentare. Iar acum este prim-vicepreședinte PNL și unul dintre sfătuitorii și una dintre portavocile șefului statului. 

Cea de-a doua dezbatere electorală între Victor Ponta și Klaus Iohannis a avut loc la B1 TV, iar moderator a fost Mădălina Pușcalău. O televiziune ceva mai prietenoasă pe atunci cu PSD. Cei doi adversari au avut o polemică legată de urmărirea penală și arestarea preventivă a parlamentarilor. Iohannis a propus la acea vreme votarea în Parlament a încuviințării urmăririi penale și a arestării preventive. A fost o dezbatere în care Iohannis a punctat mai mult. 

După câștigarea alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis a ales-o ca purtătoare de cuvânt tocmai pe moderatoarea confruntării de la B1 TV, Mădălina Pușcalău, care între timp, trecuse pe la TVR. 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta PNL PSD Klaus Iohannis
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close