Antena 3 CNN Politică Lovitură pentru PSD! Planul lui Ludovic Orban pentru a rămâne la Guvernare. Cum poate bloca moțiunea de cenzură?

Lovitură pentru PSD! Planul lui Ludovic Orban pentru a rămâne la Guvernare. Cum poate bloca moțiunea de cenzură?

Liberalii ameninţă social-democrații cu Curtea Constituțională dacă depun moţiune de cenzură până în septembrie, atunci când va începe sesiunea parlamentară ordinară. PNL susține că un astfel de demers inițiat în iulie și august, atunci când Parlamentul lucrează în sesiune extraordinară, ar fi neconstituțional.

Lovitură pentru PSD! Planul lui Ludovic Orban pentru a rămâne la Guvernare. Cum poate bloca moțiunea de cenzură?
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    02 Iul 2020   •   13:55

Planurile Partidului Național Liberal sunt cele de a rămâne la guvernare, cel puțin până după alegerile locale. Reprezentanții PNL susțin că social democrații nu pot depune o moțiune de cenzură în lunile iulie și august pentru că Parlamentul este convocat din 2 în 2 săptămâni în sesiune extraordinară.

De asemenea, în Constituție se precizează că poate fi depusă o singură moțiune de cenzură într-o sesiune parlamentară. Nu se specifică însă dacă este vorba de o sesiune parlamentară ordinară sau una extraordinară.

Liberalii interpretează Constituția în sensul în care, având în vedere că sunt 4 sesiuni extraordinare în iulie și august, înseamnă că social-democrații ar putea depune 4 moțiuni de cenzură, ceea ce ar fi imposibil. 

Prin urmare, aceștia îi avertizează pe liderii PSD că, dacă inițiază acest demers până la începutul lunii septembrie, atunci vor merge la Curtea Constituțională. 

Social-democrații spun că încă nu doresc să depună moțiunea de cenzură, în ciuda faptului că s-au strând destul de multe semnături și se lucrează la textul moțiunii. 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban motiune de cenzura
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close