Antena 3 CNN Politică Lucian Bode a anunțat când se vor implementa cartea de identitate electronică și semnătura electronică în București și alte orașe mari

Lucian Bode a anunțat când se vor implementa cartea de identitate electronică și semnătura electronică în București și alte orașe mari

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat astăzi că ținta autorităţilor este ca, până în anul 2026, să fie între 5 şi 8 milioane de cetăţeni care să aibă carte electronică de identitate.

Lucian Bode a anunțat când se vor implementa cartea de identitate electronică și semnătura electronică în București și alte orașe mari
Sursa foto: Facebook/ Lucian Bode
de Mia Lungu    |    03 Noi 2022   •   15:27

Peste 5.200 de cărţi electronice de identitate au fost emise, în cadrul proiectului-pilot derulat la Cluj-Napoca, iar anul viitor proiectul va fi implementat şi în Bucureşti, dar şi în alte mari oraşe din ţară, a precizat Lucian Bode.

”Este evident că transformarea digitală nu poate fi limitată la simpla eliberare a unui card de identitate, ci este imperativă crearea unui întreg ecosistem care să stimuleze adoptarea şi utilizarea cărţii electronice de identitate prin dezvoltarea serviciilor publice electronice şi a infrastructurii IT&C capabilă să livreze şi să susţină servicii în regim de înaltă disponibilitate, accesibilitate şi securitate”, a spus ministrul. 

”Până în vara anului viitor vom extinde la nivel naţional emitere cărţii electronice de identitate. Astfel, estimăm că la nivelul municipiului Bucureşti, în intervalul iunie-iulie anul viitor, vom avea implementat, vom începe să implementăm acest proiect, iar continuarea extinderii la nivelul marilor municipii se va realiza în a doua parte a anului 2023.

Finanţare avem, 200 de milioane de euro, iar ţinta noastră este între 5 şi 8 milioane de cetăţeni care să deţină cartea electronică de identitate până la finalul anului 2026”, a precizat Lucian Bode.

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close