Antena 3 CNN Politică Lucian Bode, prima reacție despre scandalul din Poliție: "Am dispus înlocuirea ofițerului. Nu de alta, dar am văzut că domnul polițist se luptă cu această pandemie din interior"

Lucian Bode, prima reacție despre scandalul din Poliție: "Am dispus înlocuirea ofițerului. Nu de alta, dar am văzut că domnul polițist se luptă cu această pandemie din interior"

Lucian Bode, Ministrul de interne, a făcut luni dimineața primele declarații, în exclusivitate pentru Antena 3, despre scandalul din Poliție iscat după ce 27 de persoane, printre care șefi din Poliție și procurori au fost surprinși, vineri seara, în timp ce încălcau legea și participau la o petrecere într-un restaurant din centrul Capitalei.

Lucian Bode, prima reacție despre scandalul din Poliție: "Am dispus înlocuirea ofițerului. Nu de alta, dar am văzut că domnul polițist se luptă cu această pandemie din interior"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    Roxana Ciucă    |    25 Ian 2021   •   09:29

"Cât timp voi fi în această înalta demnitate voi face tot ce depinde de mine să arăt că majoritatea polițiștilor, eu mi-aș dori toți, sunt profesioniști, respectă haina militară. Și mi-aș dori că niciodată să nu fie pus semnul egal între anumite derapaje și instituțîi fundamentale în statul român: poliție, jandarmerie, pompieri." a declarat Lucian Bode, într-o intervenție în exclusivitate în direct la Antena 3.

"Concret, despre activitățile de vineri, pe dată de 22 ianuarie, noi am verificat peste 4000 de agenți economici dacă respectă măsurile de prevenire și combatere covid. Am verificat aproape 8000 de activități, restaurante, terase."

Ministrul MAI: Am dispus înlocuirea ofițerului

"Din cei 4000 de agenți economici, 740 au fost verificați la nivelul Municipiului București. Dintre aceștia, o parte au fost în Centrul Vechi. Așadar, vreau să elimin orice suspiciune că Poliția s-a dus la pont într-o anumită locație.

După ce am constatat ce se întâmplă la respectiva locație, am aplicat o amendă contravențională agentului economic, de 5000 de lei. Am sancționat  25 de participanți la respectiva...nu era vorba de o petrecere pentru că ei nu aveau legătură toți unul cu celălalt...cu 17.500 de lei.

Poliția Română a dispus cercetarea prealabilă a ofițerului de poliție care se afla la momentul respectiv în incida respectivului restaurant, pentru a observa dacă este sau nu vinovat de nerespectarea prevederilor legale care decurg din statutul de polițist.

Am dispus înlocuirea ofițerului, care avea și funcție de conducere la nivelul Poliției Capitalei, din funcția de coordonator(...) a luptei împotriva COVID. Nu de alta, dar am văzut că Domnul Polițist se lupta cu această pandemie din interior și nu aș vrea să îi dăm această posibilitate.

Celălalt adjunct care îndeplinește și atribuții, este împuternicit la comandă Poliției Capitalei, Ion Berechet, va prelua aceste atribuții.

Am văzut o ieșirea unui polițist, șef de secție în Centrul Vechi, care făcea niște afirmații pe care, sigur, eu sunt obligat să le verific. Nu știu dacă domania să are în responsabilitate și în atribuții să facă astfel de comentarii și să se exprime public așa cum s-a exprimat și vreau să mă lămuresc ce e cu acest aspect."

Lucian Bode: În incinta respectivului restaurant se mai aflau două persoane, un cetățean român și un cetățean austriac, care conform reglementărilor în vigoare, trebuiau să se afle în izolare

"Am vazut ca s-a discutat despre acel dosar penal. Un cetatean trebuia sa se afle in izolare si se afla in restaurant. 

În incinta respectivului restaurant se mai aflau două persoane, un cetățean român și un cetățean austriac, care conform reglementărilor legale în vigoare, trebuiau să se afle în izolare la un hotel din București, și ei se aflau în respectivă locație. Vor fi parte dintr-un dosar penal deschis pe numele cetățeanului din Călărași care, la primele verificări, s-a constatat că trebuia să fie în izolare și nu la restaurant în București."

×
Parteneri
Sondajul care arată cu cine ar vota bucureștenii la alegerile locale
x close