Antena 3 CNN Politică Lucian Bode, prima reacţie după protestele violente: "Cei care se fac vinovați vor fi trași la răspundere"

Lucian Bode, prima reacţie după protestele violente: "Cei care se fac vinovați vor fi trași la răspundere"

Lucian Bode anunţă "toleranță zero față de orice abatere de la lege". Ministrul Afacerilor Interne critică protestele violente care au avut loc luni seara. Autorităţile au aplicat 1.200 de sancţiuni şi amenzi în valoare de circa 800.000 de lei.

Lucian Bode, prima reacţie după protestele violente: "Cei care se fac vinovați vor fi trași la răspundere"
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    30 Mar 2021   •   15:21

"Vreau să subliniez că, în România, dreptul la libera exprimare este garantat prin Constituție. A fost plătit cu sânge la Revoluția din ‘89. Protestele din aceste zile sunt expresia acestui drept, fără îndoială, dar acesta a fost greșit înțeles de către cei care au ales să se exprime violent. Din nefericire, acest lucru poate să atragă în derizoriu toate eforturile de până acum ale autorităților și implicit ale majorității românilor responsabili.

În aceste zile, asistăm la o tentativă disperată a unui grup minoritar care instigă la nerespectarea legii și dorește să provoace statul.
Nu pot accepta ca manifestările unor grupuri de oameni, sub pretextul “liberei exprimări”, să pună în pericol viața și sănătatea celorlalți. În aceste situații, nu avem nimic de negociat!

Am aplicat și vom aplica legea de fiecare dată, iar cei care se fac vinovați vor fi trași la răspundere. Față de cei care nu au înțeles încă acest lucru, în ultimele 24 de ore au fost aplicate la nivel național aproximativ 1200 de sancțiuni și amenzi în valoare de circa 800.000 lei.

România responsabilă înseamnă respectarea regulilor

Ceea ce am văzut în aceste zile în stradă, nu este România responsabilă! România responsabila înseamnă mult mai mult decât a striga nemulțumirile în stradă, aruncând cu pietre sau petarde și agresând forțele de ordine. România responsabilă înseamnă respectarea legilor, solidaritate, empatie și respect față de cei apropiați și sănătatea lor.

Forţele de ordine, de mai bine de un an în prima linie

Forțele de ordine sunt de mai bine de un an în prima linie în lupta pe care o ducem împreună pentru limitarea efectelor pandemiei COVID-19. Vă asigur că aceștia nu vor tolera niciun fel de abateri și vor aplica cu fermitate legea. Doar în acest fel avem garanția că vom reveni la viața normală pe care ne-o dorim cu toții.

Doresc să le mulțumesc forțelor de ordine care în aceste zile au acționat cu calm și profesionalism. Sunt ferm convins că au capacitatea de a gestiona eficient astfel de situații în continuare. Violența nu este niciodată răspunsul potrivit la violență și tocmai de aceea vă cer responsabilitate tuturor! 
Dând dovadă de fermitate, calm și echilibru în aplicarea măsurilor, forțele de ordine trebuie să rămână garantul respectării legii, să protejeze cetățenii de bună-credință și statul de drept.

Apel la solidaritate şi responsabilitate

Fac un apel la solidaritate și responsabilitate, deoarece măsurile de protecție sanitară sunt, alături de vaccinare, o apărare sigură împotriva acestui virus nemilos.

Le mulțumesc încă o dată românilor care au înțeles necesitatea măsurilor de protecție sanitară, pentru că doar respectându-le se vor proteja pe ei și pe noi ceilalți", a scris Lucian Bode pe Facebook. 

Toleranță ZERO față de orice ABATERE de la LEGE! Vreau să subliniez că, în România, dreptul la libera exprimare este...

Publicată de Lucian Bode pe Marţi, 30 martie 2021

×
Subiecte în articol: Lucian Bode proteste
Parteneri
Pensia pe care o va lua un român cu 44 de ani de muncă
x close