Antena 3 CNN Politică Lucian Bolcaş: Parlamentul tremură de frică. Guvernul să sune trezirea!

Lucian Bolcaş: Parlamentul tremură de frică. Guvernul să sune trezirea!

Lucian Bolcaş: Parlamentul tremură de frică. Guvernul să sune trezirea!
27 Iun 2015   •   15:35

Măsura arestului la domiciliu a fost suspendată de către judecătorii Curţii Constituţionale, iar parlamentarii aveau la dispoziţie 45 de zile să corecteze articolul. 

 
Senatorii şi deputaţii intră, însă în vacanţă, până la toamnă. Săptămâna viitoare, parlamentarii din Comisia Juridică, cei care ar trebui să se ocupe de articol, mai lucrează doar luni şi nu au pe ordinea de zi acest proiect de lege. 
 
Cu alte cuvinte, arestul la domiciliu expiră, iar consecinţa imediată este că sunt eliberaţi, puşi doar sub control judiciar, toţi cei care sunt trimişi în judecată
 
Avocatul Lucian Bolcaş a explicat, într-o intervenţie telefonică la Ediţie de Weekend, că România insistă să copieze dispoziţii legale care nu au legătură cu realitatea românească. 
 
"Riscul devine din împrejurarea că noi încercăm să ne dovedim europenismul copiind la nesfârşit tot soiul de dispoziţii legale, care nu sunt proprii dreptului nostru. Nicolae Iorga spunea că nu cel care copiază îşi dovedeşte occidentalismul, ci cel care adaptează realităţii româneşti. Dar cine mai citeşte Nicolae Iorga? Această instituţie este falimentară de multă vreme."
 
"Cei din Parlament tremură de frică, pentru că Iohannis, fără să ştie despre ce e vorba, a decretat că nu trebuie să fie modificat codul penal şi codul de procedură penală. Pentru că PNL, ducând o politică nevrotică în această materie, fără să ştie despre ce e vorba, s-a pronunţat împotriva acestor modificări."
 
Ca soluţie, Lucian Bolcaş a explicat că Guvernul ar trebui să intervină. 
 
"Guvernul are iniţiativă legislativă. De data aceasta sunt bucuros că interimar se află un militar de carieră. S-a dovedit şi militar, s-a dovedit că respectă uniforma de militar. Să sune deşteptarea. Să convoace sesiune extraordinară. Pentru că este posibil. O OUG poate convoca o astfel de sesiune. Domnul general să sune deşteptarea Parlamentului". 

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close