Antena 3 CNN Politică Lucian Bolcaş refuză propunerea PSD: Nu accept nominalizarea la CCR. Ponta a confirmat respingerea lui Bolcaş

Lucian Bolcaş refuză propunerea PSD: Nu accept nominalizarea la CCR. Ponta a confirmat respingerea lui Bolcaş

Lucian Bolcaş refuză propunerea PSD: Nu accept nominalizarea la CCR. Ponta a confirmat respingerea lui Bolcaş
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Dec 2013   •   13:10
Update 13.10 - Premierul Victor Ponta a confirmat, luni, că avocatul Lucian Bolcaş a refuzat propunerea PSD de a fi membru la CC.

"Azi am avut o discuţie cu domnul Bolcaş, care mi-a spus că nu doreşte să candideze având în vedere aversiunea preşedintelui Traian Băsescu şi nu doreşte să mă implice nici pe mine în bătălia cu Traian Băsescu. Domnul Bolcaş rămâne un jurist cu un cuvânt greu de spus. Era important ca o instituţie importantă, precum Curtea Constituţională, să nu fie blocată de bătălia pe care preşedintele Traian Băsescu anunţa de altfel că o va duce", a spus Ponta, precizând că în cursul acestei zile a vorbit despre această situaţie şi cu preşedintele CC, Augustin Zegrean.

Update 11.28
- Avocatul social-democrat Lucian Bolcaş a anunţat, luni, la Antena 3, că nu acceptă nominalizarea PSD de a fi membru al Curţii Constituţionale, pentru postul care va rămâne vacant după plecarea Iulie Motoc.

Bolcaş a explicat că refuză să fie motiv de certă în interiorul USL, după ce Crin Antonescu a anunţat că nu va susţine desemnarea acestuia, din cauza unor acuzaţii mai vechi de antisemitism.

"Eu am considerat că numele meu nu poate să fie folosit prin tot soiul de manevre care de care mai urâte şi mai mârşave împotriva celor care m-au propus. Eu nu accept acest lucru, să se încerce să fie discreditaţi, folosind numele meu, persoane care îmi sunt apropiate şi şi-au arătat încrederea în mine.
 
În aceste condiţii nu am acceptat ca numele meu să fie folosit într-un joc politic de dezbinare a USL. În aceste condiţii am refuzat numirea", a spus fostul parlamentar PRM, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Întrebat despre atacurile la adresa sa după această propunere, Bolcaş le-a catalogat drept "o mârşăvie".
 
"Totul a fost o mârşăvie din punctul meu de vedere", a spus Bolcaş.
 

Fostul parlamentar PRM Lucian Bolcaş a declarat, miercuri, că a fost propus de PSD pentru a fi judecător la CC şi că a acceptat, considerând că este "o onoare".

Iulia Motoc a anunţat că pe 18 decembrie va depunde jurământul ca judecător al CEDO, la Strassbourg. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a ales-o, în 2 octombrie, pe Iulia Motoc pentru funcţia de judecător la CEDO, dintre cele trei propuneri înainte de România.

Lucian Bolcaş, propunerea PSD pentru CCR, acuzat de antisemitism de institutul Elie Wiesel
 
Băsescu: Numirea lui "Bolhaş" la CC, inadmisibilă. Eu nu voi participa la ceremonia de depunere a jurământului
 
Cum răspunde avocatul Lucian Bolcaş (PSD) acuzaţiilor de antisemitism
 

×
Subiecte în articol: Lucian Bolcas Victor Ponta antisemitism
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close