Antena 3 CNN Politică Lucian Croitoru a ofertat colegi din BNR şi economişti cu posturi în guvern (VIDEO)

Lucian Croitoru a ofertat colegi din BNR şi economişti cu posturi în guvern (VIDEO)

Lucian Croitoru a ofertat colegi din BNR şi economişti cu posturi în guvern (VIDEO)
Sursa foto: Lucian Croitoru
20 Oct 2009   •   13:17

Premierul desemnat Lucian Croitoru a anunţat, marţi, că s-a consultat cu mai mulţi analişti şi economişti pe tema actualei situaţii economice, atrăgând atenţia că România trebuie să găsească 3,5 miliarde euro pentru finanţarea activităţii statului şi acoperirea deficitului bugetar în următoarele două luni şi jumătate. Croitoru a mai arătat că a ofertat o parte din foştii săi colaboratori, cât şi pe alţi economişti cu posturi în guvernul pe care încearcă să-l formeze. Croitoru a evitat să dea nume, dar a făcut referire la specialiştii şi colegii din BNR cu care s-a consultat până în prezent: Laurian Lungu, ?economist prestigios?, Aurel Dochia, ?cu experienţă bancară?, Marian Fugaru care a lucrat la Banca Mondială, la Guvern şi acum la BNR, Valentin Lazea, economist-şef al BNR, Lucian Albu, fost ministru al Muncii şi Gheorghe Oprescu, fost şef al Oficiului Concurenţei.

?Am discutat cu o parte dintre aceştia şi posibilitatea de a ocupa un post în guvernul pe care mă strdăuiesc să-l alcătuiesc. Unii dintre ei nu au declinat posibilitatea acceptării unei eventuale invitaţii.Nu doresc să vă spun aceste nume până acum. Face parte din politica mea de a nu spune? a precizat Croitoru.

El a atras atenţia partidelor politice că România are nevoie de aproximativ 3,5 miliarde de euro pentru a remedia situaţia crizei actuale. "Dată fiind suma 3,5 miliarde de euro de care are nevoie România, este necesară o strategie adecvată pentru a găsi aceşti bani în următoarele 2 luni şi jumătate. Sunt bani necesari epntru a finanţa structurile statului român şi deficitul", a explicat premierul desemnat.

Premierul desemnat a mai declarat că intenţionează să folosească întreaga perioadă de zece zile în care are posibilitatea, conform Constituţiei, ca să formeze viitorul Cabinet, pe baza negocierilor cu partidele parlamentare.

"Constituţia oferă 10 zile pentru acest lucru mă gândesc să le utilzez până la capăt. Câteodată poate să fi prea mult, câteodată prea puţin. Le voi utiliza la capacitate maximă şi îmi voi duce la îndeplinire această sarcină", a spus Croitoru.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lucian Croitoru
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close