Antena 3 CNN Politică Lucian Croitoru, cel mai vehiculat nume în PD-L pentru ocuparea funcţiei de premier

Lucian Croitoru, cel mai vehiculat nume în PD-L pentru ocuparea funcţiei de premier

Lucian Croitoru, cel mai vehiculat nume în PD-L pentru ocuparea funcţiei de premier
15 Oct 2009   •   09:21

Până în prezent, pare clar că noul premier va fi de la PD-L. Democrat liberalii discută astăzi despre nominalizarea unui candidat pentru această funcţie.

Numele lui Croitoru este vehiculat în interiorul PD-L, ca cel al viitorului premier la care se gândeşte preşedintele Băsescu. Varianta a apărut la şedinţa Biroului Permanent Naţional de marţi după-amiază, după moţiunea de cenzură. Contactat de Gândul, Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului Mugur Isărescu, a declarat că:

"Nu vreau să fac nici un comentariu. Vă daţi seama că orice comentariu ar influenţa negocierile".

Lucian Croitoru are 52 de ani şi este doctor în economie, titlu dobândit după ce a absolvit Facultatea de Planificare şi Cibernetică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Este considerat unul dintre copiii de suflet ai guvernatorului BNR Mugur Isărescu, în umbra căruia a crescut şi s-a format ca specialist.

În urmă cu un deceniu, Isărescu, pe atunci premier, l-a numit consilier principal al ministrului de finanţe Decebal Traian Remeş. Apoi, timp de patru ani, Croitoru a fost reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional, ocupând funcţia de consilier senior pentru directorii executivi din cadrul FMI. S-a întors în ţară şi a redevenit consilierul guvernatorului BNR.

Funcţie pe care o ocupă şi acum, chiar dacă ar fi putut ajunge chiar şi mai sus în ierarhia Băncii Naţionale. Zilele trecute, Croitoru a fost susţinut de PD-L pentru postul de viceguvernator, însă a pierdut în faţa liberalului Bogdan Olteanu.

Acum câţiva ani, Croitoru a cochetat cu posibilitatea de a-i deveni ginere guvernatorului, fiind prieten o perioadă cu Lăcrămioara Isărescu. Cei doi s-au despărţit, însă fără a afecta relaţia lui Croitoru cu Isărescu.

Antena 3


×
Subiecte în articol: Lucian Croitoru premier BNR isarescu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close