Antena 3 CNN Politică Lucian Croitoru, "premierul de sacrificiu" numit de Băsescu. Guvernarea, lăsată pe mâna lui Boc

Lucian Croitoru, "premierul de sacrificiu" numit de Băsescu. Guvernarea, lăsată pe mâna lui Boc

Lucian Croitoru, "premierul de sacrificiu" numit de Băsescu. Guvernarea, lăsată pe mâna lui Boc
Sursa foto: Traian Bãsescu
15 Oct 2009   •   13:41

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că propunerea sa de premier este Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR. Numirea lui Croitoru ar face parte din strategia preşedintelui de păstrare a guvernului Boc la cârma ţării cu atribuţii reduse până după alegerile prezidenţiale, susţin surse democrat-liberale.
Conform surselor citate, Croitoru ar putea juca rolul pionului de sacrificiu, fiind de aşteptat că numirea sa să fie respinsă în plenul reunit al Parlamentului de majoritatea nou constituită de PSD, PNL, UDMR şi de grupul minorităţilor naţionale, permitând astfel echipei lui Boc să-şi exercite în continuare interimar atribuţiile.
În PDL se speră că această situaţie ar putea fi tergiversată până la desfăşurarea alegerilor prezidenţiale, permiţând acestui partid să-şi păstreze controlul asupra organizării acestor tururi de scrutin, dar şi oamenii atât la nivel guvernamental cât şi la nivelul serviciilor descentralizate, un instrument puternic pentru mobilizarea eficienţă în cadrul campaniei electorale.
Croitoru este consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, şi preşedinte al Centrului Român de Politici Economice. PD-L a încercat recent să-l propună şi să-l instaleze pe Croitoru pentru postul de viceguvernator, dar parlamentarii PSD şi PNL din comisiile buget-finanţe i-au respins candidatura, după o înţelegere prealabilă între cele două partide.
Timp de patru ani a fost reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional. Are 52 de ani şi a fost logodit cu fiica guvernatorului BNR, Lăcrămioara Isărescu. În acest moment cei doi nu mai sunt împreună.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lucian Croitoru
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close