Antena 3 CNN Politică Lucian Croitoru: Programul de guvernare va fi în linie cu acordurile cu UE, FMI şi Banca Mondială

Lucian Croitoru: Programul de guvernare va fi în linie cu acordurile cu UE, FMI şi Banca Mondială

Lucian Croitoru: Programul de guvernare va fi în linie cu acordurile cu UE, FMI şi Banca Mondială
Sursa foto: Lucian Croitoru
18 Oct 2009   •   10:23

Premierul desemnat s-a apucat deja de treabă. Chiar dacă nu şi-a format cabinetul, Lucian Croitoru spune că lucrează la programul de guvernare împreună cu specialişti de la Banca Naţională. Croitoru avertizează că România riscă să nu primească a treia tranşă de bani de la Fondul Monetar Internaţional.

Lucian Croitoru a avut timp în două zile să îşi traseze câteva idei despre programul de guvernare pe care îl va supune atenţiei liderilor partidelor politice. "Programul de guvernare va fi în linie cu acordurile pe care România le are cu UE, FMI şi Banca Mondială, dar pentru că programul de guvernare este prevăzut pe o perioadă de patru ani, este de asemenea, în linie şi cu planul naţional de dezvoltare şi cu programul de convergenţă al României cu UE."

Deşi nu făcut publică o listă cu potenţiali miniştri, Croitoru a precizat lucrează deja cu câţiva oameni de încredere, colegi de la Banca Naţională. "Sunt specialişti în care cred. Am lucrat de exemplu, mă ajută dl Laurian Lungu, un economist de mare clasă. Am lucrat şi încă lucrez cu Aurelian Dochia. Am, de asemenea, coechipieri colegi de la BNR în care cred. Şi eu însumi", spune premierul desemnat.

Lucian Croitoru a precizat că există riscul ca România să nu primească a treia tranşă a împrumutului de la FMI, în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro. El spune însă că necesitatea accesării banilor de la FMI a fost principalul motiv pentru care a acceptat nominalizarea.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Lucian Croitoru program de guvernare
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close