Antena 3 CNN Politică Lucian Romașcanu critică Legea carantinei: E o nenorocire, e legiferarea abuzului suprem

Lucian Romașcanu critică Legea carantinei: E o nenorocire, e legiferarea abuzului suprem

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, spune că Legea carantinei și izolării, nu poate fi votată joi în plenul Camerei Deputaților în forma aceasta în care este acum, a Guvernului, pentru că ar fi "o nenorocire".

Lucian Romașcanu critică Legea carantinei: E o nenorocire, e legiferarea abuzului suprem
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    09 Iul 2020   •   14:06

Social-democratul critică Legea carantinei, despre care susţine că ne-ar putea afecta drepturile. "Această lege poate să vă afecteze dvs., personal, drepturile, într-o asemenea măsură, încât dacă ați fi pus în situația să votați această lege, v-ați gândi de trei ori înainte. Nu există posibilitatea de a legifera puterea abuzului suprem în statul român pe repede înainte", a comentat Lucian Romașcanu, potrivit rfi.ro.

Pus să explice despre ce abuz este vorba în lege, "vocea" social-democraţilor a răspuns: "Abuzul este peste tot. Dacă OMS-ul dă stare de pandemie, pe dvs. vă poate lua din casă și vă poate interna. Dacă nu aveți niciun simptom, nimic și sunteți într-o zonă care e considerată de către stat zonă de risc, dvs. puteți fi supus tratamentului, împotriva voinței dvs".

După ce jurnalistul i-a replicat că acest punct de vedere este o interpretare personală, Lucian Romașcanu a adăugat: "Eu vă spun ce scrie în lege, nu este deloc o interpretare personală, citiți-o!".

Romaşcanu: Dacă trece în forma actuală, Legea carantinei ar fi o nenorocire

Întrebat dacă legea carantinei și izolării va fi votată de Parlament în forma primită de la Guvern, social-democratul a răspuns: "Sub nici o formă. Este legiferarea abuzului, în loc să fie legiferarea protecției oamenilor (...). Între timp, se lucrează la amendamente la această lege. Cu certitudine, se va vota astăzi în plenul Camerei Deputaților, dar ea nu poate fi votată în forma în care a trecut, pentru că pentru mine, pentru dvs., pentru familiile noastre ar fi o nenorocire".

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, recunoaștea, miercuri seară, că noua lege a carantinei și izolării are lacune din punct de vedere juridic. După ce a luat act de neregulile din textul legii, Nelu Tătaru a transmis un drept la replică în care îi roagă pe parlamentari să facă corecțiile necesare.
 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close