Antena 3 CNN Politică Lucian Romașcanu: Guvernul va fi demis indiferent de decizia Curții Constituționale. CCR decide pentru viitor

Lucian Romașcanu: Guvernul va fi demis indiferent de decizia Curții Constituționale. CCR decide pentru viitor

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, este de părere că acțiunea Guvernului PNL de a contesta moțiunea de cenzură arată panica, frica pe care o încearcă guvernanții în perspectiva pierderii puterii.

Lucian Romașcanu: Guvernul va fi demis indiferent de decizia Curții Constituționale. CCR decide pentru viitor
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    21 Aug 2020   •   14:58

Am văzut contestația la CCR a Partidului Național Liberal și am văzut și declarațiile incendiare ale lui Ionel Dancă. Arată panica, frica pe care o încearcă guvernanții în perspectiva pierderii puterii, domnul Dancă fiind obișnuit în timpul guvernării Cioloș să fie parte în vreo cinci consilii de administrație și încă vreo două-trei sinecuri bine plătite”, declară Lucian Romașcanu.

Acesta este de părere că Parlamentul e suveran și poate cenzura activitatea guvernului oricând. 

În viziunea PNL, Parlamentul nu poate adopta moțiunea de cenzură pentru că interferează cu stabilitatea guvernului. Asta e o noutate absolută. Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns modul în care înțeleg democrația reprezentanții PNL. Parlamentul e suveran și poate cenzura activitatea guvernului. Modul cum vede PNL a se agăța de putere este rușinos”, conchide Romașcanu.

Acesta susține că, indiferent de decizia Curții Constituționale, Guvernul va fi demis. 

Întotdeauna Curtea Constituțională decide pentru viitor, iar actul împlinit rămâne așa cum a fost el împlinit. Guvernul va fi demis. Orice demers de asemenea tip pentru viitor nu se va mai putea face pentru că e conflict constituțional. Dacă s-a făcut până la o decizie a Curții, nu se va putea schimba”, anunță purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

Sursă: Mediafax

×
Subiecte în articol: Lucian Romașcanu
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close