Antena 3 CNN Politică Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, mesaj de Florii: "Această sărbătoare ne defineşte prin obiceiuri şi tradiţii"

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, mesaj de Florii: "Această sărbătoare ne defineşte prin obiceiuri şi tradiţii"

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, a transmis un mesaj cu ocazia sărbătorii de Florii în care a explicat cum această sărbătoare, prin obiceiurile şi tradiţiile păstrate de români "ne defineşte".

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, mesaj de Florii: "Această sărbătoare ne defineşte prin obiceiuri şi tradiţii"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    17 Apr 2022   •   12:12

"Creștinii ortodocşi prăznuiesc, astăzi, Floriile sau Duminica Stâlpărilor, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele și care ne amintește de intrarea lui Iisus în Ierusalim. Tot astăzi îi serbăm pe toți aceia care poartă nume de flori.

Duminica Floriilor, menţionată pentru prima dată în secolul al IV-lea, este una dintre cele 12 sărbători împărăteşti din cursul anului bisericesc și deschide "Săptămâna Mare" sau "Săptămâna Patimilor", care pregătește Paștile.

Floriile sunt motiv de bucurie pentru ortodocșii români și în fiecare an retrăim parcă intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim, smerit pe asin. Încărcată de semnificații, această sărbătoare are parte, pe tot cuprinsul țării, de obiceiuri și tradiții, care creează de secole o conexiune profundă între noi toți, continuând să ne definească. În această zi îi sărbătorim și pe cei care poartă nume de flori și le transmit cele mai bune gânduri și un sincer „La mulți ani”!", se arată într-o postare pe pagina de Facebook Ministerul Culturii.

×
Subiecte în articol: Lucian Romașcanu
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close