Antena 3 CNN Politică Lucian Romașcanu, despre negocierile pentru comasare: "PNL ar trebui să înţeleagă decizia PSD referitoare la un calendar al tuturor alegerilor"

Lucian Romașcanu, despre negocierile pentru comasare: "PNL ar trebui să înţeleagă decizia PSD referitoare la un calendar al tuturor alegerilor"

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat, că negocierile cu PNL privind comasarea alegerilor nu au produs deocamdată un rezultat şi speră ca liberalii să înţeleagă decizia social-democraţilor de a fi stabilit un calendar care să cuprindă toate alegerile din acest an.

Lucian Romașcanu, despre negocierile pentru comasare: "PNL ar trebui să înţeleagă decizia PSD referitoare la un calendar al tuturor alegerilor"
Sursa foto: Facebook/ Lucian Romascanu
de Mia Lungu    |    15 Feb 2024   •   16:27

Lucian Romașcanu a subliniat că negocierile în coaliţie privind comasarea alegerilor nu au atins un punct comun, motiv pentru care deocamdată nu a fost luată o decizie.

"Din 95% da, ne-am mutat la 95% nu, vedem în discuţia de mâine care ar trebui să fie ultima sau printre ultimele, pentru că nu mai este timp pentru toate modificările legislative şi tehnic sunt foarte multe lucruri de făcut. Colegii noştri de la PNL ar trebui să înţeleagă decizia PSD de a ieşi din aceste negocieri cu un calendar anual, care e corect şi pentru oameni şi pentru toată lumea.

Noi am anunţat prin Marcel Ciolacu de la începutul lui februarie că nu vom ieşi din aceste negocieri decât cu un calendar pe 2024, colegii de la PNL au ieşit din şedinţa forului lor de conducere cu un mandat pentru luna de negociere iunie.

Deci undeva discutăm pe paliere diferite. Poate acum, dacă au un mandat mai flexibil, vor înţelege că nu putem merge doar un deal în iunie, după care ne întâlnim pentru un deal în septembrie, nu funcţionează aşa", a afirmat senatorul Romaşcanu.

Cât priveşte nominalizarea candidaţilor PSD pentru alegerile locale, Lucian Romaşcanu a declarat că decizia aparţine în principiu celor care ocupă la acest moment funcţii.

"În primul rând este decizia celor care sunt în funcţie dacă vor să continue sau nu, iar dacă vor să continue, lucrurile sunt mai simple. Dacă nu, vom face sondaje şi vom vedea. Este opţiunea de a continua sau nu a continua, este decizia dumnealor.

Pentru Capitală, cum a zis domnul Ciolacu, doamna Firea este singura care s-a înscris şi cred că va şi câştiga", a subliniat Lucian Romaşcanu.

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close