Antena 3 Politică Lucian Romașcanu a salvat de la demolare o primărie dintr-o clădire istorică: ”Trebuie salvată și restaurată așa cum merită”

Lucian Romașcanu a salvat de la demolare o primărie dintr-o clădire istorică: ”Trebuie salvată și restaurată așa cum merită”

de Georgiana Adam    |    25 Mai 2022   •   18:00
Lucian Romașcanu a salvat de la demolare o primărie dintr-o clădire istorică: ”Trebuie salvată și restaurată așa cum merită”
Sursa foto: Hepta

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, a salvat de la demolare Primăria Urlați, a cărei clădire era ”de mare valoare arhitectonică și istorică”.

”Un primar decuplat total de la ceea ce înseamnă grija pentru comunitate în întregul ei, a decis să demoleze clădirea primăriei, o clădire de mare valoare arhitectonică și istorică. Probabil ceva "frumos", din aluminiu și sticlă, era visul d-lui primar...

Este vorba de clădirea Primăriei Urlați, proiectată la începutul secolului trecut de către unul dintre arhitecții interbelici de marcă ai României - TOMA SOCOLESCU - care trebuie salvată și restaurată așa cum merită!

Institutul Național al Patrimoniului a solicitat clasarea de urgență a clădirii ca monument istoric, demolarea fiind acum imposibilă”, a scris Lucian Romașcanu pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Lucian Romașcanu

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close