Antena 3 CNN Politică Romașcanu: Iohannis nu a promulgat nici acum Legea Trianonului, votată în Parlament pe 13 mai. O inacțiune de neînțeles

Romașcanu: Iohannis nu a promulgat nici acum Legea Trianonului, votată în Parlament pe 13 mai. O inacțiune de neînțeles

Lucian Romașcanu a vorbit, joi, pe o rețea socială, despre tratatul de la Trianon și despre ce înseamnă acesta pentru România.

Romașcanu: Iohannis nu a promulgat nici acum Legea Trianonului, votată în Parlament pe 13 mai.  O inacțiune de neînțeles
Sursa foto: Hepta
04 Iun 2020   •   13:31

”Fiecare popor are momentele sale astrale, pietre fundamentale pe care se construiește permanent Patria.

Semnarea tratatului de la Trianon acum exact 100 de ani este momentul care consfințește juridic idealul românilor decis la 1 Decembrie 1918.

Să sărbătorim pentru noi și nu împotriva nimănui. Să a ne bucurăm și să cinstim memoria marilor patrioți ai momentului de atunci și să ne rugăm pentru harul și dăruirea conducătorilor de acum. 

Dumnezeu să binecuvânteze România!

P.S. Nu pot încheia fără a menționa două fapte extrem de grave:

- Președintele Iohannis nu a promulgat nici până acum Legea Trianonului, votată în Parlament pe 13 mai. O inacțiune de neînțeles pentru garantul principal constituției României

- Ministerul Afacerilor Externe a interzis reprezentanțelor Romaniei dar și centrelor Institutului Cultural Român din străinătate să organizeze orice manifestare legată de centenarul Trianon, deși în ianuarie același minister trecea că prioritate a anului 2020 celebrarea acestui important moment istoric.

Pentru acest din urmă punct, în calitate de președinte al Comisiei pentru cultură și media din Senatul României, împreună cu Comisia pentru afaceri externe, vom solicita explicații detaliate din partea ministrului Aurescu, eventual chiar într-o audiere în cadrul celor două comisii reunite.

Să fie aceste decizii lipsite de patriotism rezultatul vizitei ministrului de externe ungar la București?

Să fie împăcarea cu grupul popularilor europeni, după derapajul cu vânzarea Ardealului, mai importantă decât cinstirea istoriei? 

Vom afla...”, scrie Lucian Romașcanu pe rețeaua socială. 

×
Subiecte în articol: Lucian Romașcanu Trianon
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close