Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, reacție la atacurile lui Vlad Voiculescu: "A gestionat slab domeniul pe care l-a condus"

Ludovic Orban, reacție la atacurile lui Vlad Voiculescu: "A gestionat slab domeniul pe care l-a condus"

Ludovic Orban a comentat declarațiile fostului ministru Vlad Voiculescu, referitoare la numărul de morți de COVID-19. Președintele Camerei Deputaților este de părere că acest gest, dar și atacurile aduse la adresa lui Florin Cîțu în ultima conferință de presă, demonstrează că premierul a luat decizia corectă în privința fostului ministru al Sănătății.

Ludovic Orban, reacție la atacurile lui Vlad Voiculescu: "A gestionat slab domeniul pe care l-a condus"
Sursa foto: Facebook / Ludovic Orban
de Maria Zărnescu    |    16 Apr 2021   •   18:52

"Declarațiile de astăzi ale fostului ministru îmi arată o dată în plus că premierul a luat o decizie corectă când a hotărât să propună revocarea sa din funcție.

Nu vreau să comentez niște declarații făcute la supărare și care nu au niciun fel de fundament, arată o dată în plus că au existat temeiuri foarte serioase pentru premier ca să ia această decizie de a îmbunătăți lucrurile în domeniul Sănătății prin schimbarea ministrului", a declarat Ludovic Orban.

Orban: "Decizia este o decizie strict guvernamentală"

Totodată, Ludovic Orban a reamintit că premierul are dreptul să propună schimbarea unui ministru, atunci când un minister nu mai funcționează. Mai mult decât atât, el a ținut să puncteze că schimbarea lui Vlad Voiculescu a fost realizat din motive de performanță și nu pentru că venea de la o ală formațiune politică.

"Prim-ministrul are dreptul constituțional, atunci când consideră că un minister nu funcționează bine, să propună schimbarea ministrului. Asta a făcut domnul prim-ministru Cîţu.

A făcut-o nu pentru că e un ministru de la o altă formațiune politică, ci pentru că era vorba de un ministru care a gestionat slab domeniul pe care l-a condus.

Şi nu este vorba despre orice domeniu, ci este vorba despre cel mai important domeniu, ținând cont de faptul că în România şi nu numai în România, în toată lumea, ne confruntăm cu pandemia de COVID-19.

Decizia este o decizie strict guvernamentală, administrativă, care nu mai are legătură cu contextul politic, cu funcționarea coaliției, şi este o decizie care permite ca la nivel guvernamental să se îmbunătățească activitatea în domeniul Sănătății printr-un nou ministru, care să poată să gestioneze mai bine domeniul respectiv", a mai adăugat Ludovic Orban.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close