Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: ”Acuz Guvernul de crimă cu premeditare împotriva economiei românești”

Ludovic Orban: ”Acuz Guvernul de crimă cu premeditare împotriva economiei românești”

Ludovic Orban: ”Acuz Guvernul de crimă cu premeditare împotriva economiei românești”
Sursa foto: Foto: Facebook/Ludovic Orban
08 Aug 2017   •   14:19

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, acuză Guvernul condus de Mihai Tudose de "crimă cu premeditare" împotriva economiei româneşti pentru creşterea preţului la energie electrică şi intenţia de a majora accizele la combustibil. 

"Acuz Guvernul Tudose de crimă cu premeditare împotriva economiei româneşti. Pentru a putea scoate bani din piatră seacă că să facă faţă la majorările salariale şi la majorările de pensii fără suport în realitatea economică, Guvernul Tudose ia doar măsuri care duc la distrugerea economiei româneşti. Am văzut intenţia Guvernului de a majora accizele pe combustibil. Readuc aminte ca de la 1 ianuarie s-a renunţat la supraacciza de 7 eurocenţi pe combustibil. Practic, astăzi Guvernul nu face altceva decât să revină asupra măsurii pe care a promis că o va lua şi anume aceea de a anula supraacciza la combustibil cu efecte devastatoare asupra economiei", a declarat Orban, marţi, la Palatul Parlamentului. 

El a subliniat că majorarea preţului la combustibil va duce la creşterea preţurilor şi tarifelor la toate bunurile şi serviciile. 

"Firmele de transport româneşti vor fi afectate grav şi multe dintre ele vor fi nevoite să închidă porţile din cauza faptului că nu vor mai putea fi competitive în raport cu firmele din alte ţări. Nivelul de încasări la stat va scădea, pentru că foarte multe firme de transport, aşa cum au făcut şi în perioada în care era în vigoare supraaciza la combustibili, au preferat să alimenteze în alte ţări unde preţul combustibilului era mult mai mic", a afirmat liderul PNL. 

Ludovic Orban a adăugat că majorarea preţului la combustibili afectează negativ competitivitatea tuturor firmelor româneşti ca urmare a creşterii costurilor care sunt aferente transportului. De asemenea, el a spus că şi în agricultură vor creşte toate preţurile ca urmare a majorării preţului motorinei prin viitorul act normativ. 

×
Parteneri
Frig și ploi în România! Prognoza meteo 27 martie - 24 aprilie 2023
x close