x close

Ludovic Orban: Am ca obiectiv ca la şedinţa de Guvern de vineri să adoptăm proiectul pe care ne angajăm răspunderea

05 Dec 2019   •   14:30
Ludovic Orban: Am ca obiectiv ca la şedinţa de Guvern de vineri să adoptăm proiectul pe care ne angajăm răspunderea sursa foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că are ca obiectiv adoptarea, în şedinţa de vineri, a proiectului pe care Guvernul urmează să îşi asume răspunderea.

"Eu am ca obiectiv ca la şedinţa (de Guvern - n.r.) de vineri să adoptăm proiectul pe care ne angajăm răspunderea, să intrăm în calendarul de angajare a răspunderii. De asemenea, dacă va fi gata proiectul de lege privind plafoanele bugetare, intenţionăm să ne angajăm răspunderea pe el în cursul săptămânii viitoare, astfel încât, ulterior, să putem să venim cu legea bugetului de stat", a spus Orban.

El a menţionat că, săptămâna viitoare, Guvernul va avea cel puţin o asumare de răspundere pe modificările la Legile Justiţiei.

"Modificările pe Ordonanţa 114 sunt în curs de elaborare, mai necesită un mecanism de consultare a mediului de afaceri, a confederaţiilor sindicale, a partenerilor sociali, în special, o consultare şi a unor entităţi publice, cum este Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie şi vom stabili momentul în care suntem pregătiţi să ne angajăm răspunderea. (...) Obiectivul nostru este să finalizăm cât mai rapid proiectul de lege, astfel încât să ne putem prezenta în faţa Parlamentului", a menţionat prim-ministrul.

Întrebat dacă anul viitor vor fi disponibilizaţi 60.000 de angajaţi din aparatul bugetar pentru reducerea cheltuielilor statului, Orban a răspuns: "Vor fi optimizări, eficientizări în funcţionarea instituţiilor publice, care, probabil, vor duce şi la, să nu zicem concedieri, reducerea aparatului administrativ al ministerelor sau al altor autorităţi. Nu vă pot face o estimare în privinţa numărului de angajaţi".

Premierul a participat la ceremonia de decernare a Trofeului Calităţii Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii. 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

premierul Ludovic Orban Guvernul
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati