Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: Am sesizat Avocatul Poporului, cerându-i să atace la CCR ordonanţa privind plata CAS şi CASS

Ludovic Orban: Am sesizat Avocatul Poporului, cerându-i să atace la CCR ordonanţa privind plata CAS şi CASS

Ludovic Orban: Am sesizat Avocatul Poporului, cerându-i să atace la CCR ordonanţa privind plata CAS şi CASS
26 Iul 2017   •   14:35

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a sesizat, miercuri, Avocatul Poporului cerându-i să conteste la CCR ordonanţa privind impozitarea contractelor part-time şi în acord, afirmând că a discutat cu reprezentanţii instituţiei şi că are garanţia că Avocatul Poporului va da curs solicitării PNL.

Ludovic Orban a afirmat că liberalii consideră că au fost încălcate mai multe articole din Constituţia Românie, precum şi Codul Fiscal.

„Temeiurile care stau la baza sesizării noastre sunt foarte simple. Noi considerăm că sunt încălcate cinci articole din Constituţie. Articolul 1 privind supremaţia Constituţiei şi legile ţării pentru că sunt încălcate două legi - a transparenţei în adminsitraţia publică, Legea 52/2003, de asemenea este încălcat chiar Codul Fiscal, articolul 4. De asemenea, considerăm că sunt încălcate articolele 16, 41 şi 56”, a precizat Orban.

Preşedintele PNL a afirmat că ordonanţa privind plata CAS şi CASS îngrădeşte dreptul la muncă şi instituie discriminări între angajaţi, dar şi între angajaţi şi angajatori, susţinând că este încălcat şi articolul 56 care se referă la justa instituire a sarcinilor fiscale.

Ludovic Orban a afirmat că a discutat cu reprezentanţii instituţiei şi are garanţia că într-un timp rezonabil Avocatul Poporului va da curs solicitării PNL.

 

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close