Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, atac la Gabriela Firea: Are cereri lipsite de bun-simț

Ludovic Orban, atac la Gabriela Firea: Are cereri lipsite de bun-simț

Șeful Guvernului taxează dur cererea primarului Capitalei de a primi peste 600 de milioane de lei.

Ludovic Orban, atac la Gabriela Firea: Are cereri lipsite de bun-simț
22 Dec 2019   •   22:01

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seara, într-o emisiune televizată, că cererea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, privind alocarea a 667 milioane de lei, i se pare lipsită de bun-simţ, în condiţiile în care peste 1.500 de localităţi din ţară se confruntau cu probleme financiare.

"Trebuie să vă spun că Bucureştiul este cel mai bogat oraş din România, iar a cere bani de la bugetul de stat mi se pare o lipsă de bun-simţ, pentru că bugetul de stat este alimentat cu taxe şi impozite plătite şi din Moldova, unde oamenii au nivel de viaţă mult mai scăzut, (...) alimentat cu taxe şi impozite plătite şi de cetăţenii din Oltenia, şi de cetăţenii din Braşov, (...) toată lumea plăteşte la bugetul de stat. (...) Mi-a solicitat (Gabriela Firea - n.r.) să îi aloc din fondul de rezervă al Guvernului 667 de milioane. Nu pot să aloc Bucureştiului 667 de milioane în condiţiile în care erau peste 1.500 de localităţi care riscau să termine anul fără să poată să plătească salariile, fără să poată să plătească iluminatul public, fără să poată să plătească indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi sau salariile asistenţilor personali ai persoanelor cu dizabilităţi. Aceşti bani au trebuit alocaţi acolo, că nu puteam să fac o asemenea nedreptate încât să aloc pentru cine ştie ce categorii de cheltuieli pe care nu le înţelege nimeni, pentru că nu le vede nimeni în Bucureşti", a spus Ludovic Orban, la România TV.

El a precizat că, în opinia sa, actualul sistem de împărţire a impozitului pe venit avantajează municipiul Bucureşti, dar şi oraşele unde există dezvoltare economică.

"Şi aşa există un sistem de împărţire a impozitului pe venit care, după părerea mea, avantajează Bucureştiul şi, în general, avantajează oraşele unde există dezvoltarea economică. Singura problema e ca banii să fie gospodăriţi cum trebuie şi nu aruncaţi pe apa Sâmbetei", a mai spus Ludovic Orban

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Gabriela Firea
Parteneri
Tristan Tate a dat un bilet reporterului Antena 3 CNN
x close