Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, atacat de simpatizanții AUR, în fața Parlamentului: ”Am fost lovit, scuipat și înjurat!” | Totul a fost filmat

Ludovic Orban, atacat de simpatizanții AUR, în fața Parlamentului: ”Am fost lovit, scuipat și înjurat!” | Totul a fost filmat

Ludovic Orban susține că a fost atacat și lovit de simpatizanții AUR, miercuri, la intrarea în Parlament.

Ludovic Orban, atacat de simpatizanții AUR, în fața Parlamentului: ”Am fost lovit, scuipat și înjurat!” | Totul a fost filmat
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    Corina Matlinschi    |    Ana Ciuvică    |    10 Mai 2023   •   10:33

”Mi s-a spus că nu pot intra decât dacă traversez pe partea cealaltă, să intru pe la Senat. Am fost obligat practic de interdicția care a fost dată de forțele de ordine de Jandarmerie să merg de-a lungul străzii Izvor spre Bulevardul Libertății. Am fost, în primă fază, lăsat în pace, nimeni nu mi-a zis nimic, până când au început să apară agitatori, care, după părerea mea, sunt agitatori trimiși de AUR.  

Trebuie să știți că marea majoritate a celor care sunt prezenți acolo sunt membri aduși de AUR și chiar au parlamentari și șefi de organizații care stau în rândul activiștilor AUR și care le detectează comportamentul. 

Singura excepție, pe care trebuie să o evidențiez, este un coleg din AUR, Antonio Andrușceac, care a încercat să îi convingă pe manifestanți să nu mă agreseze. Și cred că și-a luat-o și el. 

Acolo s-a întâmplat ceva inacceptabil. Asta nu este democrație. Dacă susții un punct de vedere, este normal, poți să îl manifești, există lege, nimeni nu interzice manifestațiile, nimeni nu interzice susținerea punctelor de vedere și orice alte forme, greve, marșuri, și așa mai departe. Dar ceea ce se întâmplă cu acești așa zici susținători ai AUR este inacceptabil pentru o democrație. 

Am fost scuipat, lovit cu bățul de la steag, lovit cu piciorul, ca să nu se vadă pe cameră, înjurat, insultat în cele mai grobiene mijloace. 

În plus, era evident că erau oameni acolo care erau agitatori și care îi incitau pe alții la o atitudine agresivă”, a declarat Ludovic Orban

De cealaltă parte, reprezentantul AUR, Dan Tanasă, i-a replicat lui Orban că minte.

”Oamenii sunt frustrați. Sunteți în politică de 33 de ani. Nu se leagă nimic de numele dumneavoastră în politică și oamenii sunt frustrați. (...) O regulă de bun simț este să nu mințiți, domnule Orban. Nu ați fost agresat. Mințiți”, a spus Dan Tănasă.

Momentul în care Ludovic Orban ar fi fost atacat

Antena 3 CNN a prezentat imaginile cu momentul în care Ludovic Orban susține că a fost agresat de simpatizanții AUR. 

Încă un parlamentar agresat

Din primele informații, se pare că, odată cu Ludovic Orban, încă un parlamentar a fost agresat. 

Jandarmii au reușit să îl identifice pe agresor. Acesta a fost săltat și dus la secția de poliție. 

Totodată, Jandarmeria Capitalei adaugă că va pune la dispoziție imaginile necesare pentru probarea faptelor.

Prima reacție a Jandarmeriei după ce Ludovic Orban a fost agresat la protestul AUR

Jandarmeria Capitalei spune că face demersuri pentru a-i identifica pe cei care l-au agresat pe Ludovic Orban la protestul organizat de AUR în fața Palatului Parlamentului, adăugând că jandarmii l-au sprijinit pe fostul premier să ajungă într-o zonă sigură.

„În rândul manifestanților și-a făcut apariția domnul Orban Ludovic, care a fost agresat verbal și huiduit de ceilalți participanți la adunarea publică”, transmite Jandarmeria Capitalei.

Totodată, Jandarmeria face toate demersurile pentru a identifica persoanele care au încălcat legislația în această situație și pentru a dispune măsuri legale împotriva lor.

„Menționăm faptul că s-a permis accesul domnului Orban Ludovic în Curtea Palatului Parlamentului și, sub protecția jandarmilor, a fost condus într-o zona de siguranță, fiind adoptată varianta conducerii persoanei în interiorul curții, printr-o altă intrare”, potrivit Jandarmeriei.

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban aur protest
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close