Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban vrea să candideze la alegerile prezidenţiale: "Iau cu mare seriozitate în calcul această posibilitate"

Ludovic Orban vrea să candideze la alegerile prezidenţiale: "Iau cu mare seriozitate în calcul această posibilitate"

În plină cursă pentru şefia PNL, Ludovic Orban spune că ia în calcul să candideze şi la alegerile prezidenţiale din România.

Ludovic Orban vrea să candideze la alegerile prezidenţiale: "Iau cu mare seriozitate în calcul această posibilitate"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    22 Aug 2021   •   10:30

Nici contracandidatul său la alegerile interne din partid, Florin Cîţu, nu exclude această posibilitate.

Până să ajungă preşedintele României, Orban are de câştigat bătălia din partid. 

Dacă va pierde, Orban va rămâne şi fără şefia Camerei Deputaţilor 

Dacă va pierde, Orban va rămâne şi fără funcţia de şef al Camerei Deputaţilor la care el însuşi a anunţat că va renunţa.

"Orice candidat la preşedinţia Partidului Naţional Liberal trebuie să ia foarte în serios că există această posibilă responsabilitate de a fi candidatul Partidului Naţional Liberal la preşedinţia României. 

Eu iau cu mare seriozitate în calcul această posibilitate.

Sigur că până la alegerile prezidenţiale mai avem, între timp trebuie să ne concentrăm pe îmbunătăţirea performanţei guvernamentale. 

(…) Pe măsură ce se vor apropia alegerile prezidenţiale evident că, după ce voi câştiga, voi avea capacitatea să decid împreună cu colegii mei cine este cel mai bun candidat la funcţia de preşedinte al României din Partea Partidului Naţional Liberal, cum am mai făcut-o", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Florin Cîțu, ”pas cu pas” către Președinția României

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat, joi seara, dacă intenționează să candideze la Președinția României. Acesta a oferit un răspuns cel puțin interesant, care ar putea fi interpretat ca o aluzie la Klaus Iohannis.

„Pas cu pas, haideți să le luăm pas cu pas. Am obiective, vreau să le ating, vreau să fac performanță foarte bună acolo unde sunt și apoi mă gândesc la următorul pas”, a spus Florin Cîțu.

„Pas cu pas” este autobiografia pe care Klaus Iohannis a lansat-o în campania pentru primul mandat de președinte al României, în anul 2014.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close