Antena 3 CNN Politică Reacția lui Ludovic Orban, după ce l-a jignit pe Florin Cîțu în Parlament. "Răspunsul lui a fost penibil"

Reacția lui Ludovic Orban, după ce l-a jignit pe Florin Cîțu în Parlament. "Răspunsul lui a fost penibil"

Ludovic Orban, reacție în exclusivitate pentru Antena 3, după scandalul petrecut miercuri în sala de plen a Parlamentului, în timpul ședinței solemne. La sfârșitul acesteia, Ludovic Orban, supărat că nu i-a fost dat cuvântul, s-a dus la Florin Cîțu și a avut loc un schimb de replici tăioase.

Reacția lui Ludovic Orban, după ce l-a jignit pe Florin Cîțu în Parlament. "Răspunsul lui a fost penibil"
de Gabriel Dano    |    03 Feb 2022   •   17:49

"De la începutul ședinței am cerut cuvântul. Conform deciziei birourilor permanente reunite, fiecare grup parlamentar constituit a avut dreptul la 10 minute, iar pentru neafiliați s-au acordat 3 minute. Din cei 19 parlamentari neafiliați, 16 parlamentari sunt cei din Forța Dreptei.

Am solicitat cuvântul și președintele de ședință, Florin Cîțu, a închis ședința fără să îmi mai acorde cuvântul", a spus Orban, la Antena 3.

Întrebat dacă l-a făcut nesimțit pe Florin Cîțu, Orban a răspuns:

"Sunt martori acolo și știu foarte bine ce i-am spus. I-am spus 'Să îți fie rușine, nesimțitule, că nu mi-ai dat cuvântul!' Cel mai penibil, care într-adevăr puțin m-a enervat, a fost răspunsul pe care l-a dat și anume că nu a văzut că am cerut cuvântul, în condițiile în care am apăsat butonul de 'speak' de la începutul ședinței și nu erau foarte multe cereri de a lua cuvântul".

Jigniri la finalul ședinței solemne din Parlament, chiar în fața unui ministru francez. Orban către Cîțu: "Băi nesimțitule!"

La sfârșitul ședinței solemne din Parlament, de miercuri, la care a participat și ministrul pentru Europa şi Afaceri externe al Republicii Franceze, Jean-Yves Le Drian, fostul lider PNL, Ludovic Orban s-a luat la ceartă cu actualul președinte liberal, Florin Cîțu.

Scandalul a pornit de la faptul că președintele Senatului, Florin Cîțu, nu i-a dat cuvântul și lui Ludovic Orban, în cadrul ședinței solemne din Parlamentul României, organizată cu ocazia împlinirii a 15 ani de când România a aderat la UE.

Înainte să iasă din sală, Orban s-a dus la Cîțu și i-ar fi reproșat că nu l-a lăsat să vorbească, chiar în fața ministrului francez, a ambasadoarei Franței, a președintelui Camerei, Marcel Ciolacu, potrivit ecopolitic.ro.

”Băi nesimțitule! Nu ți-e rușine, de ce nu mi-ai dat și mie cuvântul”, i-ar fi aruncat în față Ludovic Orban lui Florin Cîțu, care a preferat să nu îi răspundă.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu Ludovic Orban
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close