Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban către Udrea: Prezenţa la audieri nu este facultativă

Ludovic Orban către Udrea: Prezenţa la audieri nu este facultativă

Ludovic Orban către Udrea: Prezenţa la audieri nu este facultativă
Sursa foto: ludovic orban
18 Aug 2009   •   03:49

reşedintele Comisiei de anchetă în cazul Udrea, deputatul PNL Ludovic Orban, a declarat că ministrul Turismului poate formula la adresa sa oricâte plângeri penale doreşte şi a subliniat că prezenţa la audierile din comisia parlamentară nu este facultativă.

Potrivit lui Orban, apariţia înregistrării audio a discuţiilor din comisie şi toate declaraţiile reperezentanţilor PDL reprezintă "un pretext pueril pentru a justifica neparticiparea la audierile de la comisie".

"Doamna Elena Udrea poate să formuleze câte plângeri penale vrea la adresa mea", a mai spus Orban, referitor la faptul că ministrul Turismului a anunţat că a decis să formuleze plângere penală împotriva fiecărui participant la discuţia din comisia parlamentară de anchetă, a cărei înregistrare a apărut în presă.

"În ceea ce ne priveşte pe mine şi colegii mei, suntem obligaţi să facem lumină în ceea ce priveşte modul în care au fost cheltuiţi banii publici la Ministerul Turismului", a continuat Orban, citat de Mediafax.

Deputatul PNL a spus că nu este nicio noutate în anunţul ministrului PDL, precizând că Elena Udrea l-a ameninţat cu plângerea penală încă de joia trecută.

El a subliniat totodată că prezenţa la audieri nu este facultativă şi că este obligaţia celui care este citat să participe la audierile dintr-o comisie parlamentară.

Deputatul liberal a menţionat că, în acest sens, comisia va uza de toate pârghiile legale pentru a-i determina pe funcţionarii şi conducătorii ministerului să respecte cadrul legal.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, că a decis să formuleze plângere penală împotriva fiecărui participant la discuţia din comisia parlamentară de anchetă, a cărei înregistrare audio a apărut în presă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close