Antena 3 Politică Ludovic Orban: Depinde de noi să ieşim din MCV

Ludovic Orban: Depinde de noi să ieşim din MCV

de M.Z.    |    09 Ian 2020   •   15:13
Ludovic Orban: Depinde de noi să ieşim din MCV

Ieșirea României din MCV ar putea deveni realitate în viitorul apropiat, dă de înțeles premierul Ludovic Orban. 

Totuși, "există atitudini de nesusținere totală a acestui obiectiv", a declarat premierul aflat în prima vizită oficială la Bruxelles. 

"Am abordat problema Schengen, reiterând faptul că România respectă toate condiţiile pentru aderare. În privinţa MCV, mi-am exprimat determinarea de a transpune recomandările cuprinse în cadrul raportului anual şi convingerea noastră că România va respecta toate standardele şi bunele practici de la nivel european în domeniul justiţiei.

Asta va depinde de noi (să scăpăm de MCV), CE are o altă atitudine faţă de guvernul nostru şi faţă de preşedintele României. Înţelege foarte clar că a avut loc o schimbare benefică la Bucureşti, dar până la urmă închiderea MCV va depinde de ceea ce facem noi în România.

Există o susţinere pentru aderarea României la spaţiul Schengen, dar mai trebuie să întreprindem demersuri pentru a obţine un consens. Există încă nu opoziţie făţişă, ci nesusţinere totală a acestui obiectiv, sunt convins că se vor schimba într-o atitudine de susţinere în favoarea României", a declarat, joi, şeful Guvernului.

Ludovic Orban: Depinde de noi să ieşim din MCV

×
Subiecte în articol: MCV Ludovic Orban

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close