Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, despre legile justiției: „Un plan diabolic al coaliţiei de guvernare”

Ludovic Orban, despre legile justiției: „Un plan diabolic al coaliţiei de guvernare”

Ludovic Orban, despre legile justiției: „Un plan diabolic al coaliţiei de guvernare”
Sursa foto: Foto: Facebook/Ludovic Orban
28 Sep 2017   •   16:41

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că avizul negativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii privind legile justiţiei este unui normal, iar Guvernul trebuie să ţină cont avizul CSM, chiar dacă este unul consultativ.

”Este un aviz normal. Guvernul trebuie să ţină cont de avizul Consiliului Superior al Magistraturii care, în conformitate cu Constituţia, este garantul asigurării independenţei Justiţiei şi să renunţe la toate prevederile din proiectul de lege care încalcă independenţa Justiţiei”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că PNL s-a împotrivit încă de la început propunerilor formulate de Ministrul Justiţiei. “PNL a spus categoric cã suntem împotriva schimbării procedurii de numire a şefilor de parchete, că suntem împotriva subordonării Inspecţiei Judiciare de către ministrul Justiţiei, suntem împotriva încălcării autonomiei procurorului de caz prin acordarea dreptului şefului ierarhic de a anula o decizie, o rezoluţie a procurorului de caz nu numai pe motive de legalitate, ci şi pe motive de temeinicie şi de asemenea suntem împotriva înfiinţării unui departament la nivelul Parchetului de pe lângă ÎCCJ care să se ocupe în mod special de eventuale infracţiuni de corupţie săvârşite de magistrate”, a spus Orban.

Liberalul a afirmat că toate aceste propuneri dezvăluie “un plan diabolic al coaliţiei de guvernare de a subordona politic Justiţia” şi de a anula independenţa acesteia.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close