Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură: În afară de cele 237 de semnături, mai contăm pe cel puţin şapte voturi

Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură: În afară de cele 237 de semnături, mai contăm pe cel puţin şapte voturi

Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură: În afară de cele 237 de semnături, mai contăm pe cel puţin şapte voturi
02 Oct 2019   •   16:10

 Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat miercuri că în urma negocierilor, liberalii contează pe un număr suplimentar de şapte voturi faţă de cei 237 de semnatari ai moţiunii de cenzură.

"În afară de cele 237 de semnături pe care le-aţi văzut cu toţi, în ceea ce priveşte negocierile care au fost purtate de echipa PNL, pot să vă spun că în momentul de faţă mai contăm pe un număr de cel puţin şapte voturi, la care am constatat cu bucurie că s-au mai adăugat încă doi parlamentari care şi-au anunţat plecarea din PSD, care mai mult ca sigur că şi-au anunţat plecarea din PSD ca să voteze moţiunea de cenzură, şi nicidecum ca să voteze împotriva moţiunii", a declarat el la Palatul Parlamentului.

Totodată, a subliniat că în urma discuţiilor cu colegii săi a reieşit că niciun parlamentar de la PNL nu va absenta la votul moţiunii, urmând să voteze "la vedere" în favoarea acesteia.

Orban a dezaprobat decizia Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului ca dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură să aibă loc sâmbătă, de la ora 11,00.

"Respingem toate tertipurile jenante şi penibile pe care acest partid debusolat, care a pierdut legătura cu realitatea, cu bunul simţ, cu legalitatea, cu constituţionalitatea, le face pentru a-şi bate joc de acest demers constituţional al moţiunii de cenzură şi pentru a-şi bate joc de cei peste 80% dintre români care s-au săturat de PSD şi care vor încetarea acestei guvernări nenorocite pentru România. În ceea ce ne priveşte, vom apela la toate pârghiile procedurale pe care le avem la dispoziţie, pentru a ne asigura că moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată într-o zi în care toţi parlamentarii care au semnat moţiunea de cenzură şi care intenţionează să o voteze să poată să fie prezenţi. În 30 de ani de parlamentarism, eu nu îmi aduc aminte - indiferent cine a fost la guvernare - ca vreo moţiune să fi fost programată într-o zi liberă. Chiar şi în cazul moţiunii de cenzură a PSD împotriva premierului Grindeanu, custode PSD, duminică a fost doar citirea moţiunii de cenzură, şi nu votul", a spus el.

Orban a criticat şi declaraţia prim-ministrului Viorica Dăncilă, care a apreciat că este "de neînţeles" atitudinea Opoziţiei, "care se eschivează de la obligaţia de a veni în weekend la muncă".

"Până acum, ţara a fost pe mâna unor cârpaci şi au unor ageamii, a unor oameni certaţi cu limba română, care faultează limba română aproape în fiecare zi, care nu înţeleg nimic din domeniile pe care le au în conducere, care au făcut praf economia, toate echilibrele economice, care au creat o imagine catastrofală pentru România, care chiar dacă s-au făcut că dau cu o mână, de fapt au luat cu două mâini. Iar rezultatul a fost că nivelul de viaţă al cetăţenilor s-a înrăutăţit, iar peste 80% dintre români îşi doresc cu toată tăria căderea acestui guvern", a spus liderul PNL.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ludovic Orban motiune de cenzura
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close