Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban face dezvăluiri despre procesul cu Urdăreanu: „Nu mi-am folosit influența. Nu am luat niciun ban”

Ludovic Orban face dezvăluiri despre procesul cu Urdăreanu: „Nu mi-am folosit influența. Nu am luat niciun ban”

Ludovic Orban face dezvăluiri despre procesul cu Urdăreanu: „Nu mi-am folosit influența. Nu am luat niciun ban”
de S.T.    |    31 Dec 2016   •   00:22

Liberalul Ludovic Orban a vorbit, vineri, la Antena 3, despre anchetarea sa de către procurorii DNA și acuzațiile care i se aduc.

Orban este trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite.

 „Am fost înregistrat, invitat fiind de denunțător (Tiberiu Urdăreanu - n.red.) acasă (...). În două ore de discuții, nu m-am referit la funcția mea din partid sau la o posibilă influență”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, fostul ales al Partidului Național Liberal pentru a candida la Primăria Capitalei, a declarat că a primit după desemnarea sa un mesaj de felicitare de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.

„Am avut și o discuție telefonică. Voiam să aflu foarte multe detalii despre proiectele în care era implicată firma UTI, pentru că firma UTI are foarte multe contracte cu Primăria Capitalei(...). Nu am folosit în niciun moment funcția mea, nu mi-am folosit influență. N-am luat niciun ban”, a declarat Orban.

Întrebat ce a vorbit cu denunțătorul său, Orban a spus că a discutat probleme de partid.

„Singura mea cerere, care e interpretată de procurori ca fiind cerere de bani, a fost: te gândești dacă poți să-mi dai și mie un șut în fund(...). Subiectul sprijinului financiar i-a aparținut întotdeauna domniei sale (lui Tiberiu Urdăreanu -n.red.)”, a adăugat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Nu mi-am folosit influența. Nu am luat niciun ban

„Nu mi-am folosit influența politică. Nu există în două ore de înregistrări care s-au făcut fără știrea mea, într-un mod în care era interesul să mă conducă spre anumite subiecte, nu am folosit influența. Nu am luat niciun ban și nu se dovedește nicăieri un  folos necuvenit(...). În trei săptămâni de la ultima discuție în care presupune procurorul că ne-am înțeles pe obținerea de foloase necuvenite, deși am primit sms-uri și telefoane de la domnul Urdăreanu să mă invite să concretizăm înțelegerea, eu nu m-am dus să iau banii”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban este trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor DNA, în luna martie, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri (Tiberiu Urdăreanu -n.red.) solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cine este Marina Pandarof, blonda care i-a făcut lui Coldea intrarea în lumea arabă
x close