Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban îl răsplătește pe Victor Ponta: Bani din subvenție pentru Pro România

Ludovic Orban îl răsplătește pe Victor Ponta: Bani din subvenție pentru Pro România

Un amendament la legea bugetului de stat din 2020 îi oferă posibilitatea partidului lui Victor Ponta să primească începând din acest an subvenţie de la stat, deşi PRO România nu a participat la alegerile parlamentare din anul 2016, formațiunea politică fiind înființată în februarie 2018.

Ludovic Orban îl răsplătește pe Victor Ponta: Bani din subvenție pentru Pro România
08 Ian 2020   •   17:51

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Claudiu Năsui atrage atenţia că acest amendament „are potențialul să schimbe multe în scena politică”.

„Până acum, această subvenție era dată în funcție de rezultatul la alegeri. De acum, va fi dată în funcție de numărul de parlamentari. Asta înseamnă că partide care nu au participat la alegeri, precum Pro-România, dar care s-au constituit între timp în parlament vor putea să ia și ele o parte din subvenție.Astfel se deschide poarta la înființarea de noi partide dar și la migrarea și mai pronunțată de la un partid la altul. Nu de alta, dar acum parlamentarii pleacă cu subvenție cu tot. Astfel se deschide poarta la înființarea de noi partide dar și la migrarea și mai pronunțată de la un partid la altul. Nu de alta, dar acum parlamentarii pleacă cu subvenție cu tot.

Personal sunt împotriva acestei subvenții. Dă un avantaj enorm partidelor cu parlamentari care nu mai trebuie să convingă lumea să doneze bani, în detrimentul partidelor noi”, a scris deputatul pe Facebook.

Guvernul a acceptat un amendament la buget prin care, doar în 2020, vor primi finanţare de la stat toate partidele care au parlamentari, nu doar cele care au participat la alegerile din 2016. Decizia e cu dedicaţie pentru ProRomânia. Potrivit unor surse politice, amendamentul a fost negociat direct de Victor Ponta cu Ludovic Orban şi Florin Cîţu. „E preţul moţiunii de cenzură“, susţine unul dintre parlamentarii PNL, potrivit surselor politice, citate de Adevărul.
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Ludovic Orban
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close