x close

Ludovic Orban: Purtarea măștilor va deveni obligatorie după 15 mai. În timp vor exista și sancțiuni pentru cei care nu respectă acest lucru

11 Mai 2020   •   23:11
Ludovic Orban: Purtarea măștilor va deveni obligatorie după 15 mai. În timp vor exista și sancțiuni pentru cei care nu respectă acest lucru Gov.ro

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat că purtarea măștilor va deveni obligatorie, după 15 mai, în spațiile publice sau în mijloacele de transport și că se vor aplica sancțiuni pentru cei care nu respectă această regulă.

"Cu siguranţă va exista în timp o sancţiune, dar cred că lucrurile trebuie să se dezvolte gradual. Nu trebuie să ne apucăm să sancţionăm oamenii. Trebuie ca oamenii să se înveţe cu purtatul măştii. Trebuie ca oamenii să aibă măşti la ei. De asemenea, şi angajatorii să asigure măşti pentru personal", a spus Orban la Digi 24.

Ludovic Orban a precizat că 23 de producători români au primit autorizație pentru a putea produce măști chirurgicale.

"Noi am căutat să dăm drumul la producţie de măşti, măşti chirurgicale cu trei pliuri, cele care asigură o protecţie de 80%. Deja avem 23 de producători autorizaţi de entităţile din subordinea Ministerului Apărării, care a crescut capacitatea de producţie zilnic în România. De asemenea, ne-am organizat ca, pe lângă importurile care se fac de către companiile private, să asigurăm o pătrundere pe piaţă a unei cantităţi suficiente de măşti care să asigure satisfacerea cererii de măşti care va exista după data de 15", a adăugat Ludovic Orban.

Parteneri
Parteneri
sati