Antena 3 Politică Orban, mesaj pentru Ciolacu: În loc să facă amenințări la adresa mea, ar fi trebuit să pună pe ordinea de zi proiectul pentru a fi respins

Orban, mesaj pentru Ciolacu: În loc să facă amenințări la adresa mea, ar fi trebuit să pună pe ordinea de zi proiectul pentru a fi respins

de L.D.    |    29 Apr 2020   •   12:33
Orban, mesaj pentru Ciolacu: În loc să facă amenințări la adresa mea, ar fi trebuit să pună pe ordinea de zi proiectul pentru a fi respins
Sursa foto: hepta

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că președintele Camerei Deputaților trebuia să pună pe ordinea de zi proiectul legii privind autonomia Ținutului Secuiesc, care a fost adoptat tacit de deputați. Șeful Guvernului spune că liberalii vor vota împotriva proiectului la Senat.

Senatorii se întâlnesc miercuri, de la ora 14.00, pentru a discuta şi vota decizional proiectul de lege care vizează autonomia Ținutului Secuiesc, adoptat fără dezbatere la Camera Deputaților. Premierul le atrage atenţia parlamentarilor că trebuie să respecte procedurile şi să respingă iniţiativa legislativă.

Premierul Ludivic Orban are un mesaj şi pentru Marcel Ciolacu.

„Preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele PSD, în loc să facă conferinţă de presă în care să lanseze ameninţări la adresa mea, ar fi trebuit în conformitate cu regulamentul Camerei Deputaţilor să pună pe ordinea de zi a plenului acest proiect pentru a fi respins, cu atât mai mult cu cât procedura era îndeplinită. Exista un raport negativ privitor la acest proiect de lege”, a declarat Orban.

Liberalii nu vor vota autonomia Ţinutului Secuiesc.

„Cu siguranţă, în camera decizională PNL va vota împotriva acestui proiect de lege, care excede cadrul constituţional”, a mai spus Ludovic Orban.

Iniţiatorii proiectului de lege susţin că înfiinţarea regiunii autonome este o expresie a identităţii istorice a zonei şi va asigura egalitatea de şanse a cetăţenilor şi protecţia identităţii naţionale maghiare.

Ţinutul Secuiesc, care ar urma să fie compus din judeţele Covasna, Harghita precum şi „scaunul istoric Mureş”, ar avea un preşedinte cu mandat de patru ani.

Liderul deputaţilor PNL susţine că autonomia Ţinutului Secuiesc reprezintă un troc politic al PSD-UDMR, scrie Mediafax

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a declarat că Partidul Social Democrat nu va susține legea privind autonomia Ținutului Secuiesc și va vota împotriva acestui proiect de lege.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close