Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: ”Va fi numit un nou ministru al Finanțelor mai devreme de 26 septembrie”

Ludovic Orban: ”Va fi numit un nou ministru al Finanțelor mai devreme de 26 septembrie”

Ludovic Orban, liderul PNL, a declarat, după ședința coaliției, că un nou ministru al Finanțelor va fi numit ”mai devreme de 26 septembrie”.

Ludovic Orban: ”Va fi numit un nou ministru al Finanțelor mai devreme de 26 septembrie”
de Andreea Ştefan    |    10 Aug 2021   •   21:47

Ludovic Orban a spus că, la Ministerul Finanțelor, există o rectificare bugetară pozitivă, datorită modului în care ministerul a fost condus de Alexandru Nazare, ministrul revocat.

”Punctul meu de vedere a fost foarte clar – că e foarte greu să te apuci să schimbi miniştrii în primul an de guvernare. Nu vreau acum să comentez că a făcut o revocare a ministrului Finanţelor, care, iată, după rezultatele activităţii Ministerului Finanţelor şi după modul în care a fost condus Ministerul Finanţelor, astăzi avem o rectificare pozitivă consistentă”, a spus Orban.

Acesta a fost întrebat când va fi numit un nou ministru al Finanțelor, iar liderul PNL a precizat că acest lucru se va întâmpla cât de curând.

”Am abordat acest subiect împreună cu premierul. Cât de curând. (…) Probabil se va merge până la limita termenului. Cu siguranţă mai devreme de 26 septembrie”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a precizat că, în ședința coaliției, s-a discutat despre rectificarea bugetară în linii mari, urmând ca anumite subiecte să fie clarificate ulterior, precum cea a fondurilor pentru autorităţile locale.

Declarații de presă susținute de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, la finalul ședinței de coaliție

Declarații de presă susținute de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, la finalul ședinței de coaliție

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Marţi, 10 august 2021

„A rămas să existe o discuţie şi pe tema asta. Cert este că suma prevăzută în total este de 3 miliarde, care se împarte pe mai multe categorii – fond de rezervă, suplimentarea bugetelor locale, fie prin formulă, fie prin alt mecanism.

Deci, urmează să se clarifice în detaliu acest punct. În mod normal, trebuie să se ţină cont de asigurarea cheltuielilor, de funcţionarea de resurse, trebuie să se asigure pentru cofinanţare, în special pentru funcţionarea proiectelor care sunt finanţate din fonduri europene pentru localităţile care au probleme.

(…) A rămas că o să mai existe o discuţie pentru detaliere şi cu ministrul Dezvoltării şi cu reprezentanţii asociaţiilor reprezentative ale autorităţilor locale – respectiv UNCJR, Asociaţia Municipiilor şi celelalte. Dar e o sumă generală, care este stabilită în cuantum, urmând să se stabilească cu precizie modul de alocare a banilor”, a explicat liderul PNL.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close