Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, după discuțiile de la Cotroceni: Nu acceptăm guvernare alături de PSD

Ludovic Orban, după discuțiile de la Cotroceni: Nu acceptăm guvernare alături de PSD

Ludovic Orban a declarat, imediat după discuțiile cu președintele Klaus Iohannis de la Cotroceni, că Partidul Național Liberal este gata să formeze un guvern de centru-dreapta, cu posibili parteneri USR PLUS și UDMR.

Ludovic Orban, după discuțiile de la Cotroceni: Nu acceptăm guvernare alături de PSD
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    14 Dec 2020   •   13:20

”I-am prezentat președintelui poziția de principiu a Partidului Național Liberal. PNL, consecvent acțiunii sale politice și angajamentelor din campania electorală, rămâne dedicat de a forma un guvern de centru-dreapta care să poată să asigure dezvoltarea României, reformarea sistemelor publice și saltul economic de care are nevoie. 

I-am prezentat președintelui mandatul acordat de BPN către echipa de negociere și anume formarea unui guvern de centru dreapta, cu posibili parteneri USR PLUS  și UDMR. De asemenea, grupul minorităților naționale, cu un program de guvernare care să cuprindă cele mai importante măsuri de ale planului de dezvoltare al României pe care PNL l-a prezentat cetățenilor români în campania electorală. 

De asemenea, i-am prezentat președintelui că propunerea noastră pentru funcția de premier este în persoana domnului Florin Cîțu. Totodată, cealaltă componentă a mandatului și anume aceea ca președinția Camerei Deputaților să fie deținută de președintele Partidului Național Liberal.

L-am informat despre evoluția discuțiilor de până în prezent cu posibilii parteneri și, de asemenea, l-am informat de dorința noastră de a continua aceste negocieri astfel încât să ajungem la un rezultat care să permită investirea unui guvern de centru dreapta într-un termen rezonabil”, sunt câteva din declarațiile lui Ludovic Orban. 

”Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernarea PSD!”

”Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernarea PSD! PSD a ținut în loc România 30 de ani, PSD, 3 ani de zile după ce a primit încrederea populației în 2016, a făcut cu totul și cu totul altceva decât a promis românilor. Mai mult decât atât, PSD s-a comportat ca un partid care nu merită să dețină nicio părticică de putere în România”, a concluzionat Ludovic Orban. 

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban PNL Klaus Iohannis
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close