Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban este nemulțumit de activitatea Guvernului Cîțu: ”Trebuia aprobat deja PNRR”

Ludovic Orban este nemulțumit de activitatea Guvernului Cîțu: ”Trebuia aprobat deja PNRR”

Ludovic Orban s-a declarat nemulțumit de anumite aspecte din activitatea Guvernului Cîțu, printre care faptul că România nu se află printre țările cărora li s-a aprobat PNRR-ul și nereușita campaniei de vaccinare, pentru care ”trebuia un pic mai mult interes”.

Ludovic Orban este nemulțumit de activitatea Guvernului Cîțu: ”Trebuia aprobat deja PNRR”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    09 Aug 2021   •   23:28

Întrebat la Digi24 ce îl nemulțumește la activitatea Guvernului Cîțu, Ludovic Orban a spus că este nemulțumit de faptul că România nu este printre cele 16 țări cărora li s-a aprobat PNRR-ul.

”Nu suntem printre primele 16 ţări cărora li s-a aprobat PNRR-ul şi aici readuc aminte că noi (guvernul sub conducerea lui Ludovic Orban - n.r.) am elaborat un PNRR pe care deja îl şi transmisesem spre negocieri informale la nivelul Comisiei Europene, care a fost schimbat fundamental, şi iată că nu suntem în primele 16 ţări cărora li s-a aprobat PNRR-ul şi care deja au trageri (din fondurile europene - n.r.)”, a declarat Ludovic Orban.

Despre campania de vaccinare, Orban a spus că Guvernul, Ministerul Sănătății, prefecții, DSP-ul și primarii trebuiau să acorde ”un pic mai mult interes”.

”Aduceți-vă aminte, noi am pornit bine, după care, la un moment dat când a scăzut intenția de vaccinare și n-a mai existat o asemenea deschidere din partea cetățenilor la vaccinare, nu s-a apelat la niște instrumente.

”Trebuia un pic mai mult interes din partea Guvernului”

Aici trebuiau puse în mișcare foarte multe forțe, trebuia un pic mai mult interes din partea Guvernului, din partea ministrului sănătății, din partea prefecților, din partea direcțiilor de sănătate publică, din partea primarilor, care trebuiau coresponsabilizați, poate chiar motivați pentru o creștere a ratei de vaccinare.

Eu i-aș fi stabilit inclusiv premii, introduse așa cum am discutat, cum am stabilit și în coaliție, inclusiv pentru cei care se vaccinează. După aceea, eu nu cred că trebuie pedepsiți cei care s-au vaccinat, pe de altă parte, cum îi premiem pe cei care s-au vaccinat?

Dacă iarăși crește rata incidenței și se apelează din nou la măsuri de restricție, măsurile de restricție nu trebuie să fie valabile pentru cei vaccinați, pentru că nu putem să-i pedepsim și pe cei vaccinați, și pe cei care nu se vaccinează”, a mai spus Ludovic Orban.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close