Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: ”PNL atacă în contencios administrativ Hotărârea de Guvern privind pensiile din grupa I şi II”

Ludovic Orban: ”PNL atacă în contencios administrativ Hotărârea de Guvern privind pensiile din grupa I şi II”

Ludovic Orban: ”PNL atacă în contencios administrativ Hotărârea de Guvern privind pensiile din grupa I şi II”
Sursa foto: Foto: Facebook/Ludovic Orban
31 Iul 2017   •   17:50

Ludovic Orban, liderul liberalilor a anunțat că PNL atacă în contencios administrativ Hotărârea de Guvern nr. 291/2017 care vizează pensiile pentru grupele I şi II de muncă, deoarece actul normativ instituie o gravă discriminare pentru cei care au muncit în condiţii grele.

"Biroul Executiv al PNL a hotărât atacarea în instanţa de contencios administrativ a Hotărârii de Guvern nr. 291/2017, care instituie o gravă discriminare pentru cei care au muncit o viaţă, în condiţii grele, în grupa I şi grupa II de muncă, nepermiţând majorarea pensiilor pensionarilor din grupa I şi II de muncă care s-au pensionat până la data de 1 ianuarie 2011. Până miercuri vom pregăti plângerea prealabilă şi acţiunea în contencios", a declarat Orban, la Parlament. 

El a precizat că a solicitat fiecărei filiale judeţene a PNL să pună la dispoziţia pensionarilor un avocat din partea partidului care să ofere consultanţă juridică şi să ajute la întocmirea documentelor. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Orban hotarare guvern pensii PNL
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close