x close

Ludovic Orban poartă sâmbetele imunităţii prezidenţiale

04 Mar 2009   •   18:08
Ludovic Orban poartă sâmbetele imunităţii prezidenţiale Ludovic Orban

Şeful statului ar putea fi tras penal la răspundere pentru faptele sale şi în timpul mandatului dacă iniţiativa legislativă, pe care deputatul liberal PNL Ludovic Orban intenţionează să o depună săptămâna viitoare, la Parlament, va întruni şi concursul altor parlamentari.
"Am pregătit o propunere legislativă care să expliciteze şi să clarifice imunitatea prezidenţială, care nu este foarte clar limitată în Constituţie. Ca urmare a deciziei Parchetului de pe lângă ÎCCJ în dosarul Mihăileanu, preşedintele României este singurul cetăţean care beneficiază de imunitate totală, şi nu poate fi pedepsit neputând fi trimis în urmărire penală. Legea vrea să-l aducă pe preşedinte la statutul de cetăţean al României egal în drepturi cu toţi ceilalţi. Vreau să-i redau cetăţenia română lui Băsescu", a declarat Ludovic Orban, citat de Mediafax.
Deputatul PNL a explicat căpreşedintele are la ora actuală acelaşi tip de imunitate ca şi parlamentarii, dar că beneficiază de o imunitate totală ca urmare a interpretării abuzive a prevederilor constituţionale.
"Iniţiativa mea legislativă clarifică ambiguităţile textului constituţional, care în interpretarea sa acordă o imunitate totală preşedintelui României. Preşedintele poate să fure, să violeze, să facă orice infracţiune şi nu va fi cercetat penal de Parchet pe timpul mandatului său", a apreciat Orban.
Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

Orban proiect lege imunitate penal
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati