Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: Premierul să nu mai nominalizeze un alt candidat de comisar european fără consultarea preşedintelui

Ludovic Orban: Premierul să nu mai nominalizeze un alt candidat de comisar european fără consultarea preşedintelui

Ludovic Orban: Premierul să nu mai nominalizeze un alt candidat de comisar european fără consultarea preşedintelui
Sursa foto: foto: Agerpres
30 Sep 2019   •   19:22

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să nu mai nominalizeze un alt candidat de comisar european fără consultarea preşedintelui.

"Acelaşi lucru i-am cerut şi noi premierului - să nu mai nominalizeze un alt candidat de comisar european fără consultarea preşedintelui României şi fără respectarea legii în baza căreia premierul este obligat ca, înainte de a trimite propunerea, să audieze candidatul în comisiile de specialitate ale Parlamentului. Nu cred că premierul mai îndrăzneşte să mai facă încă o dată de râs România, după ce ne-a pus în cea mai penibilă postură prin acest candidat, Rovana Plumb, care era, evident, pentru oricine, că nu are nicio şansă să treacă de votul PE", a declarat Orban la finalul Adunării Regionale a organizaţiilor PNL din regiunea Nord-Vest.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis premierului Viorica Dăncilă o scrisoare prin care o invită miercuri la consultări pe tema nominalizării pentru funcţia de comisar european.

"Consultările vizează aspecte legate de nominalizarea persoanei pentru funcţia de membru al Comisiei Europene. Această chestiune reprezintă o problemă urgentă şi de importanţă deosebită pentru statul român", afirma şeful statului.

Preşedintele Iohannis arăta că premierul poate fi însoţit la această întâlnire de miniştrii de resort.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close