Antena 3 Politică Ludovic Orban: Premierul să nu mai nominalizeze un alt candidat de comisar european fără consultarea preşedintelui

Ludovic Orban: Premierul să nu mai nominalizeze un alt candidat de comisar european fără consultarea preşedintelui

30 Sep 2019   •   19:22
Ludovic Orban: Premierul să nu mai nominalizeze un alt candidat de comisar european fără consultarea preşedintelui
Sursa foto: foto: Agerpres

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să nu mai nominalizeze un alt candidat de comisar european fără consultarea preşedintelui.

"Acelaşi lucru i-am cerut şi noi premierului - să nu mai nominalizeze un alt candidat de comisar european fără consultarea preşedintelui României şi fără respectarea legii în baza căreia premierul este obligat ca, înainte de a trimite propunerea, să audieze candidatul în comisiile de specialitate ale Parlamentului. Nu cred că premierul mai îndrăzneşte să mai facă încă o dată de râs România, după ce ne-a pus în cea mai penibilă postură prin acest candidat, Rovana Plumb, care era, evident, pentru oricine, că nu are nicio şansă să treacă de votul PE", a declarat Orban la finalul Adunării Regionale a organizaţiilor PNL din regiunea Nord-Vest.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis premierului Viorica Dăncilă o scrisoare prin care o invită miercuri la consultări pe tema nominalizării pentru funcţia de comisar european.

"Consultările vizează aspecte legate de nominalizarea persoanei pentru funcţia de membru al Comisiei Europene. Această chestiune reprezintă o problemă urgentă şi de importanţă deosebită pentru statul român", afirma şeful statului.

Preşedintele Iohannis arăta că premierul poate fi însoţit la această întâlnire de miniştrii de resort.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close