Antena 3 Politică Ludovic Orban, despre promisiunea PSD de majorare a pensiilor: "Nu da vrabia din mână pe cioara de pe gard"

Ludovic Orban, despre promisiunea PSD de majorare a pensiilor: "Nu da vrabia din mână pe cioara de pe gard"

de Alin Tarnovschi    |    24 Oct 2020   •   13:30
Ludovic Orban, despre promisiunea PSD de majorare a pensiilor: "Nu da vrabia din mână pe cioara de pe gard"
Sursa foto: Hepta

Premierul Ludovic Orban a spus că, deși PSD va promite majorarea pensiilor, acest lucru nu se poate face până când nu se va putea majora salariul mediu pe economie și nu vor fi create locuri de muncă.

"E o vorbă: nu da vrabia din mână pe cioara de pe gard", a spus Ludovic Orban, la Timișoara.

Întrebat dacă Guvernul Orban va majora pensiile, premierul a declarat, într-o conferință de presă, că pensiile pot crește doar dezvoltând economia.

"Obiectivul nostru este să creștem pensiile, să creștem veniturile românilor, dar să creștem pe baze reale, pe baza creșterii economice, pe baza dezvoltării economice a României.

Orice creștere care nu poate fi susținută din punct de vedere al veniturilor bugetare este o creștere care până la urmă face rău. E o vorbă care spune nu da vrabia din mână pe cioara de pe gard.

PSD promite, iar o să vină în campanie și o să promită creșterea de 10 ori a pensiilor. Pensiile pot să crească doar prin dezvoltare economică, prin creșterea numărului de salariați, prin creșterea salariului mediu pe economie, pentru că pensiile se plătesc din contribuțiile de asigurări sociale pe care le plătesc persoanele active care sunt angajate", a spus Ludovic Orban.

Potrivit premierului, doar după ce vor fi îndeplinite obiectivele economice vor putea crește, automat, pensiile, dar și puterea de cumpărare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close