Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban promite că taie la jumătate banii partidelor: „Va fi în legea bugetului"

Ludovic Orban promite că taie la jumătate banii partidelor: „Va fi în legea bugetului"

Ludovic Orban promite că taie la jumătate banii partidelor: „Va fi în legea bugetului"
18 Oct 2019   •   12:19

Ludovic Orban a declarat, la finalul consultărilor cu liderii principalelor partide politice, că în proiectul Legii bugetului de stat al viitorului guvern subvențiile acordate partidelor vor fi reduse "cel puțin la jumătate".

Premierul desemnat a fost întrebat de jurnaliși care sunt planurile sale cu privire la subvențiile acordate partidelor de la bugetul public.

"PNL, la dezbaterea legii bugetului pe 2019, a formulat un amendament privind reducerea subvenției alocate către partide. Acel amendament va fi de fapt articolul privitor la finanțarea partidelor din proiectul Legii bugetului de stat care va fi adoptat de Guvernul nostru. Ca atare susținem reducerea. A fost o condiție formulată de Pro România, cărora le-am spus foarte clar: Normal că suntem de acord pentru că noi am susținut acest punct de vedere la dezbaterea bugetului...Deci, în proiectul Legii bugetului de stat subvențiile acordate partidelor politice vor fi reduse cel puțin la jumătate", a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă au existat nereguli și în interiorul PNL în legătură cu deconturile făcute în trecut de partidul pe care îl conduce, Orban a răspuns că toate cheltuielile efectuate la nivelul partidului au fost făcute în condițiile prevederilor legale.

„Nu este adevărat. În campania de europarlamentare, pentru toate cheltuielile efectuate, care au trebuit să fie realizate în condiţiile prevederilor legale, au fost făcute verificări de AEP şi s-a decis rambursarea banilor, tocmai, pentru faptul că am respectat legea. Nu există cheltuieli pentru care să nu există documente justificative, dar am spus foarte limpede, în proiectul legii bugetului de stat, subvenţiile pentru partide vor fi reduse cel puţin la jumătate”, a mai spus Orban.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close