Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, despre protestul fără măști din Piața Victoriei: "A fost pregătit, s-a făcut mobilizarea"

Ludovic Orban, despre protestul fără măști din Piața Victoriei: "A fost pregătit, s-a făcut mobilizarea"

Premierul Ludovic Orban a declarat că protestul organizat în Piața Victoriei față de măsurile adoptate de Guvern a fost pregătit și că s-a făcut o mobilizare pentru organizarea acestuia.

Ludovic Orban, despre protestul fără măști din Piața Victoriei: "A fost pregătit, s-a făcut mobilizarea"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Iul 2020   •   23:10

"Din păcate ne confruntăm cu o campanie foarte ciudată. Există un adevărat bombardament de informaţii false", a declarat premierul la B1 Tv.

Acesta a spus că nu înțelege de ce au protestat oamenii care s-au adunat în această după-amiază în Piața Victoriei.

"Credeţi că mitingul din Piaţa Victoriei s-a născut din senin? A fost pregătit, sunt nişte pagini, site-uri pe care s-a făcut mobilizarea. Eu sincer nici nu înţeleg de ce au protestat. Că nu vor să poarte mască? Masca este principala armă împotriva virusului. Că nu sunt de acord cu legea?", a mai spus Ludovic Orban.

Premierul a explicat și necesitatea proiectului de lege pentru carantinare și izolare, lege împotriva căreia au protestat oamenii din Piața Victoriei.

"Nu am pretenția că proiectul inițiat de Guvern este perfect, dar acest proiect este indispensabil. Alte țări iau decizia de a introduce în carantină, în izolare cetățenii români care se duc în țările respective. Asta e cea mai bună dovadă că măsura izolării, măsura carantinei, măsura tratării în spitale, sunt măsuri care există în toate țările europene", a declarat Orban.

Sute de oameni fără măști de protecție, protest împotriva legii carantinării în Piața Victoriei

Zeci de oameni au protestat, duminică seara, în Piața Victoriei din București, nemulţumiţi de proiectul guvernului care impune reguli stricte privind carantina şi izolarea.

Jandarmeria Capitalei a anunțat că au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în timpul protestului din Piața Victoriei.

"În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri sunt interzise.  Echipele de dialog ale Jandarmeriei Capitalei au discutat cu persoanele prezente pentru a le aduce la cunoștință prevederile legale și măsurile care vor fi luate în cazul nerespectării acestor prevederi.

Până în prezent, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.

În continuare sunt desfășurate activități specifice de identificare și sancționare și a altor persoane care încalcă prevederile legii. Scopul nostru nu este acela de a sancționa, ci acela de a limita răspândirea virusului.

Pentru sănătatea dumneavoastră și protecția celorlalți cetățeni, vă recomandăm să nu participați la astfel de evenimente. Sănătatea și siguranța dumneavoastră sunt prioritatea noastră!", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close