Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban recunoaște: Avem o problemă cu virucidele

Ludovic Orban recunoaște: Avem o problemă cu virucidele

Ludovic Orban susține că are o problemă cu substanțele biocide folosite pentru dezinfectare pentru că țările de unde importam alcool denaturat au interzis exportul.

Ludovic Orban recunoaște: Avem o problemă cu virucidele
Sursa foto: Facebook/ Guvernul Romaniei
09 Apr 2020   •   15:29

”Mai avem o oarecare problemă, recunosc, cu virucidele, biocidele. Noi azi nu producem pe scară largă, producem foarte puțin, noi importăm alcoolul denaturat, doua din ele au luat decizia de a interzice exprotul de alcool denaturat, ca atare tot suntem pe propriile picioare și deja am găsit soluții să producem în România aceste substante dezinfectante”, a declarat Orban.

Premierul a declarat șică doar prin creșterea capacității de testare vor fi diagnosticaţi cât mai repede cei infectaţi şi nu vor mai exista întârzieri.

„În ceea ce priveşte capacitatea de testare şi de diagnosticare, am crescut constant această capacitate, la ora actuală putem procesa peste 4000 de teste zilnic, iar obiectivul nostru este să depăşim, până luni, 5000 de teste zilnice, astfel încât să nu mai existe întârzieri în diagnosticare şi diagnosticarea să se poată face în maxim 24 de ore din momentul solicitării", a spus premierul la Radio România Actualități.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close