Antena 3 Politică Ludovic Orban, referitor la numirea şefilor de parchete: "Sunt rezultatul unei evaluări foarte serioase. E cât se poate de corect și normal"

Ludovic Orban, referitor la numirea şefilor de parchete: "Sunt rezultatul unei evaluări foarte serioase. E cât se poate de corect și normal"

20 Feb 2020   •   22:18
Ludovic Orban, referitor la numirea şefilor de parchete: "Sunt rezultatul unei evaluări foarte serioase. E cât se poate de corect și normal"
Sursa foto: foto- gov.ro

Ludovic Orban privește cu ochi buni decizia președintelui Iohannis de numirea a procurorilor în fruntea parchetelor, spunând că este "cât se poate de corectă şi de normală".

"Candidaţii care au fost numiţi sunt rezultatul unei evaluări foarte serioase, au existat mulţi candidaţi care au intrat în cursă. Ministerul Justiţiei a efectuat procedura de evaluare în mod obiectiv, pe baza carierei, pe baza proiectului pe care l-a prezentat fiecare candidat. Candidaţii, din punctul meu de vedere, îndeplinesc exigenţele necesare pentru a ocupa funcţiile de conducere pentru care şi-au depus candidatura şi decizia preşedintelui este o decizie cât se poate de corectă şi de normală", a afirmat Orban, întrebat cum comentează criticile USR faţă de aceste numiri.

"Trebuie să ţinem cont că venim după o lungă perioadă de timp în care practic nu au existat conduceri stabile la conducerea parchetelor. În Ministerul Public era necesară desemnarea acestor şefi în urma procedurilor de evaluare, în conformitate cu prevederile constituţionale şi legale şi am încredere că noii conducători ai Parchetelor vor creşte performanţa acestor instituţii şi vor asigura buna funcţionare a acestor instituţii în condiţiile legii", a spus Orban.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close