x close

Ludovic Orban: Urmărim ca România să îndeplinească criteriile de aderare la zona euro

10 Iun 2020   •   17:08
Ludovic Orban: Urmărim ca România să îndeplinească criteriile de aderare la zona euro Facebook/ Guvernul Romaniei

Premierul României, Ludovic Orban, a afirmat că Guvernul are de gând să-și ducă planul la capăt pentru ca România să îndeplinească condițiile de aderare la zona euro.

"Evident, sunt 5 criterii pe care trebuie să le respectăm pentru a putea adera la zona euro. Toate aceste criterii sunt criterii care ţintesc sănătatea economiei româneşti. Vă dau exemplu pe inflaţie, există o reducere a inflaţiei pe care o veţi constata din datele Institutului Naţional de Statistică.

De asemenea, în ceea ce priveşte cursul de schimb, se vede că, deşi traversăm o criză economică, există o relativă stabilitate, dacă nu chiar o stabilitate a cursului de schimb, raportul leu/euro. De asemenea, în ceea ce priveşte ceilalţi indicatori pe care trebuie să-i respectăm, noi ne ducem înainte şi urmărim să atingem obiectivele necesare pentru ca România să îndeplinească criteriile de aderare la zona euro", a declarat Ludovic Orban, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul vizitei efectuată la Combinatul Siderurgic Liberty Galaţi.

Parteneri
Parteneri
sati