x close

Ludovic Orban: Somăm Guvernul să nu calce în picioare voinţa cetățenilor

11 Iun 2019   •   14:37
Ludovic Orban: Somăm Guvernul să nu calce în picioare voinţa cetățenilor Foto: Agerpres

Ludovic Orban a făcut mai multe declarații, marți. Liderul PNL a declarat  că somează Guvernul să nu calce în picioare voinţa cetățenilor.

"Am luat în dezbatere tentativa necontituțională a Guvernului de a reglementa prin OUG Codul administrativ. Somăm Guvernul să nu calce în picioare voinţa exprimată de cetăţeni la referendumul din 26 mai, să nu calce din nou în picioare Constituţia României. Somăm Guvernul să trimită spre dezbatere în Parlament proiectul pe Cod administrativ. Readucem aminte că nu există un temei pentru justificarea urgenţei şi că adoptarea Codului administrativ a fost urmată de atacarea la CCR de către PNL a Codului administrativ şi întreg codul a fost declarat neconstituţional.

În aceste condiţii, atâta timp cât cetăţenii români au spus la referendum că vor ca şi alte entităţi să poată declanşa controlul de constituţionalitate pe OUG, emise de Guvern, Guvernul nu are dreptul constituţional pentru a reglementa problemele din Codul administrativ prin OUG şi nu există decât o singură cale democratică constituţionala pentru adoptarea codului şi anume dezbaterea parlamentară", a declarat Ludovic Orban.

Citeşte mai multe despre:

Orban guvern
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati