Ludovic Orban cere fiecărui minister propuneri privitoare la trecerea la starea de alertă

de S.T.    |    07 Mai 2020   •   20:50
Ludovic Orban cere fiecărui minister propuneri privitoare la trecerea la starea de alertă Hepta

Ludovic Orban a cerut, la începutul ședinței de guvern, ca fiecare minister să trimită propuneri pentru actul normativ legat de trecerea de la starea de urgență la cea de alertă.

Premierul a precizat că o parte din măsuri vor fi menținute și după 15 mai, cum ar fi șomajul tehnic, pentru anumite categorii.

„Solicit fiecărui minister și fiecărei agenții din coordonarea și subordinea ministelor prezentarea propunerilor pentru actul normativ privitor la trecerea de la starea de urgență la starea de alertă și stabilirea măsurilor pe care le vom prelungi și după finalizarea stării de alertă.

De exemplu, cum am discutat cu doamna ministru Alexandru (ministrul Muncii, Violeta Alexandru - n.red.), prelungirea șomajului tehnic pentru companiile care încă sunt sub restricție sau nu își pot porni activitatea, din motive obiective.

Concediu pentru părinți până la finalul anului școlar

Sigur, concediul pentru părinți care trebuie prelungit până la finalul anului școlar. Sunt multe alte prevederi care trebuie prelungite și după perioada de urgență”, a afirmat, joi seara, Ludovic Orban.

 

 

x close